– Vi velger navnet Buttiken med skriftlig og muntlig trykk på første stavelse – og håper å gi et signal om at her kan publikum vente seg både overraskelser og gjenkjennelige ting, smått og stort – men alltid ordentlige saker, sier daglig gleder Tiril b Bjørkvold i Holmsbustuene med tilhørende Buttiken.

Her blir det i første omgang glassarbeider i mange fasonger og humør.

Fjorårets utstillere Grete Lundstad fra Horten og Jorunn Knudsen fra Drammen er tilbake, og selger servise i glass, hjerter, boller, smykker og fat med mer.

– Å få komme tilbake er en fornøyelse, sier Grete Lundstad.

– Glass er et spennende materiale som vi gleder oss til å vise fram her, sier Jorunn Knudsen.

 

– Shoppingfoten

– Utfordring for et galleri kan være at folk ikke tenker over at det er et sted de kan kjøpe noe, så dette er noe vi jobber bevisst med hele tida. Målet med å etablere Buttiken er at enda flere folk som besøker ærverdige Schulerudgården kommer i handlemodus. Når det rykker i shoppingfoten er det bare å legge turen til Storgata 17. Og nå er Schulestedet i 1. etasje også klar til å hjelpe folk som er tørste og sultne, sier Bjørkvold, og gleder seg til Buttik-åpning.

Vernissasje

I Holsbustuene åpner Bente Tømmerås, Janet Sandø-Healey og Kristina Stålung Walbye ny utstilling med en kunstner i hver stue.