Det er ikke bare tanken om å ha det gøy og danse som ligger bak ungdomsarrangementet. «A chance 2 dance» (AC2C) tar på alvor en kartlegging som Helsedirektoratet nylig har gjennomført. Den viser at barn og unge er betydelig mer inaktive i helgene enn i ukedagene.

Derfor har en gruppe danseglade ungdommer fra Røyken og Asker satt seg som mål å øke kulturtilbudet og aktivitetsnivået for barn og unge i Røyken og omegn. Det har blitt til «AC2C» og dansebattle.

– Dette er første gang vi prøver oss på et slikt prosjekt alene uten voksne dansere, men vi har vært med å arrangere battle før så vi vet det blir bra, sier Ingrid Nilsen Ballo i dansegruppa Hard2Hate og legger til at de har gode støttespillere med seg.

Les også: Ungdom i Buskerud i bunnen på bruk av HPV-vaksinen

Gulrot

Kveldens gulrot er The Juice Crew. Det er proffe dansere som både er flotte å se på danse, men også en inspirasjon for dem som skal delta i dansebattlen.

– Det viktigste med kvelden er å ha det gøy, og danse, men det er ingen krav om at alle må delta i battle, sier Ingrid.

Opprinnelig var dansebattle en slags slåsskamp på, men per 2018 er dansebattle en måte å leke seg på dansegulvet.

– Battlen er åpen for alle stilarter, og vi håper mange vil være med. I så fall er det bare å melde seg på. Alle informasjon finnes på Facebook under «A Chance 2 dance», sier hun.

Hun håper at kveldens oppvisning og battle kan bidra til at flere vil bli med å danse mer.

– Det er ingen krav om å delta i battlen, men vi vil gjerne at alle er med, sier hun, og legger til at det også blir mye tid til bare å nyte musikken, danse og digge også.

– Det blir kåring av en vinner. Hva som blir premien vil vi ikke røpe ennå, sier Ingrid.

Les også: Azra (19) og Eva (18): –Flere unge bør bli med

For ungdom av ungdom

Arbeidsgruppen i prosjekt «Hard2Hate» med Victoria Aliz Lind, Johanne Holm, Ingrid Nilsen Ballo, Ole Martin Aakre Hansen, Truls Helstad og Kristoffer Aarak har ansvaret sammen med Peter Albers i Sekkefabrikken.

Det er et helt og holdent rusfritt arrangement for ungdom i aldersgruppen 13 til 21 år.

Audun Kvam er kveldens DJ.

– Det blir også mulig å kjøpe noe å spise og drikke, men vann er gratis til alle som vil ha, sier Ingrid, og håper mange kommer til kulturhuset fredag kveld.