Denne helga kan du nyte viser, poesi, kunst eller få inspirasjon

HOS BOKHANDLEREN: – Sånne gærninger som Ronnie skal vi ta godt vare på, hvis ikke blir det stusslig i bygda, sa Finn Bjelke da han besøkte bokhandler Ronnie MAG Larsen. Lørdag blir det nytt arrangement hos Bokhandleren på Tofte med nye bidragsytere.Arkivfoto: PER D. ZARING

HOS BOKHANDLEREN: – Sånne gærninger som Ronnie skal vi ta godt vare på, hvis ikke blir det stusslig i bygda, sa Finn Bjelke da han besøkte bokhandler Ronnie MAG Larsen. Lørdag blir det nytt arrangement hos Bokhandleren på Tofte med nye bidragsytere.Arkivfoto: PER D. ZARING

Artikkelen er over 1 år gammel

Hos bokhandleren på Tofte blir det stor festival med viser og poesi lørdag 11 timer til ende. På Sætre gård åpner lokal Høstutstilling torsdag. På rådhuset i Sætre er det temadag for frivillighet lørdag.

DEL

Hos bokhandleren på Tofte arrangeres det Viser & Poesifestival. Dette er en stor festival drevet med dugnadsånd og stor godvilje. Schous bryggeri har til og med laget et eget festivaløl for Bokhandleren på Tofte.

Først blir det for barna i bokhandlerens lokaler der lokale krefter skal opptre med Spellemann-vinnende barneartister. Så blir det plateslepp med Odd Erik Lothe fra Eid, som bor på Nærsnes. Denne delen er gratis.

– Deretter inntar vi Tofte Samfunnshus, der poeter og sangere fra Norge og Sverige kommer. William Hut som var med i Århundrets stemme på TV2 og visesanger Guren Hagen er to bidragsytere. Skuespiller Hans Rønningen og musikalsk leder Rune Berg fra Det Norske Teaters forestilling Bikubesong børster støvet av Frode Gryttens romantekst og The Smiths sine sanger. Ragnar Blichfeldt trio avslutter hele sulamitten og det er til sammen 20 lokale og internasjonale artister som skal i sving i løpet av 11 timer, forteller bokhandler Ronnie MAG Larsen.

Høstutstilling

Sætre Gårds Venneforening ønsker velkommen til årets Høstutstilling i Galleri Riisberg på Sætre gård torsdag. Høstens utstiller er Elin Janssen (1949) fra Sætre, og dette er hennes fjerde separatutstilling.

– Elin har tegnet og malt hele livet, og har gått i lære hos flere kunstnere. Hun maler nå med akryl, men har tidligere malt med olje og akvarell. Hun maler oftest figurativt, men har også en del abstrakte bilder. Hun liker å fortelle en historie gjennom bildene sine, og i de aller fleste er det mennesker med, forteller Kaya Eidtang i venneforeningen.

Frivillighet

Lørdag gjentar Hurum kommune fjorårets suksess, og inviterer alle som er opptatt av frivillighet til en felles inspirasjonsdag. Arrangørene ønsker å gi deg som er frivillig faglig påfyll og inspirasjon til videre arbeid, og rekruttere flere til frivillighet.

Dagen vil også gi en mulighet til å bli kjent med andre som er opptatt av frivillighet.

Dagen åpnes av Hurums ordfører Monica Vee Bratlie. Programmet består videre av foredrag, panelsamtale, samarbeid og enkel lunsj. Det blir også musikk, fra Hurum kulturskole og konsert med Veslemøy Solberg og Sven Ohring.

Stikkord til temaene som vil belyses, er frivillighet som botemiddel mot ensomhet, samarbeid innen frivilligheten og det personlige engasjementet.

– Det blir også et ekstra fokus på ungdom og frivillig arbeid. Inspirasjonsdagen er gratis for alle deltakere, men det er begrenset antall plasser, så for å være sikret plass og lunsj må man melde seg på, sier Kjersti Smedstad, daglig leder Hurum frivilligsentral.

Hotellkunst

I Holmsbu kan du oppleve kunstverk signert kjente og mindre kjente kunstnere både i de ulike galleriene, og på Holmsbu Hotel og Spa.

– Nå har både Håkon Bleken og Sverre Bjertnæs sine bilder funnet veien til de mindre konferanserommene, mens Liz Ravn blir ny hovedutstiller i foajeen 21. september, sier daglig leder i Holmsbustuene Tiril b Bjørkvold, som har ansvar for hotellutstillingene.

Artikkeltags