Om slikt og sånt

MØTESTED: Det er ikke alt som handler om bøker på biblioteket. To fredager i måneden er det Språkkafé hvor alle som vil kan møtes til småprat på norsk.Tesfalem Ahnferon,  Menghis Ghirmay, Mengisfeab Welday, Nakim Ashraf, Jan Arne Lervåg, Paul Knappe og Kjell Jørgensen får god hjelp av Stine Runshaug, Liv Holmesland og Linda Solheim ved biblioteket.

MØTESTED: Det er ikke alt som handler om bøker på biblioteket. To fredager i måneden er det Språkkafé hvor alle som vil kan møtes til småprat på norsk.Tesfalem Ahnferon, Menghis Ghirmay, Mengisfeab Welday, Nakim Ashraf, Jan Arne Lervåg, Paul Knappe og Kjell Jørgensen får god hjelp av Stine Runshaug, Liv Holmesland og Linda Solheim ved biblioteket.

Artikkelen er over 3 år gammel

På språkkafé skal det snakkes, til tross for at det er på et bibliotek. Det skal snakkes om smått og stort, og aller helst på norsk.

DEL

I et drøyt års tid har biblioteket i Slemmestad vært åsted for frivillig språktrening for innvandrere og flyktninger.

– Det er tenkt å være et tilbud for dem som ønsker å lære seg bedre å snakke norsk, sa biblioteksjef Liv Holmesland da tilbudet startet opp.

I perioder har interessen variert opp og ned, men da biblioteket vurderte å avslutte prosjektet dukket folket opp.

– I dag har vi rundt 15 som vil trene på språk og omtrent samme antall samtalepartnere, sier Holmesland fornøyd.

Rundt om i biblioteket sitter det grupper på fem, seks personer og småprater.

– Vi prater om alt og ingen ting, sier Kjell Jørgensen, som stiller opp som samtalepartner sammen med flere andre frivillige fra lag og foreninger.

– Det er nyttig, og jeg forsøker å lære. Ofte må jeg nok spørre min landsmann om han skjønner hva som blir sagt, men det er bra å trene på språket, sier Menghis Ghirmay.

Sammen med sin landsmann Mengisfeab Welday har de deltatt flere ganger på Språkkafé.

– Det er viktig å kunne snakke. Jeg forstår mye, men er ikke så god til å uttale meg, sier Welday.

Nakim Ashraf har bodd noen flere år i Norge, og takler språket bra.

– Jeg kunne tysk og engelsk fra før. Det hjalp meg mye i starten, sier Ashraf som også får holdt tysken ved like når han snakker med Paul Knappe.

Les også:

Artikkeltags