Bli med Eriksen på tur gjennom vindskeiv euro-jazz

FUNNET TONEN: Torunn Eriksen og Ensemble Denada har funnet tonen, og lørdag stiller de på jazzsesjon i Sekkefabrikken.

FUNNET TONEN: Torunn Eriksen og Ensemble Denada har funnet tonen, og lørdag stiller de på jazzsesjon i Sekkefabrikken.

Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Skomsvoll sender Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner på en roadtrip fra Berlin til New Orleans med reisefølge fra Ensemble Denada. Du kan bli med på reisen i Sekkefabrikken lørdag.

DEL

– Vi anbefaler enhver musikkelsker å tilbringe kvelden i Sekkefabrikken førstkommende lørdag. Da har vi nemlig invitert Torun Eriksen, Erlend Skomsvoll og Ensemble Denada – en gjeng musikere på internasjonalt toppnivå, sier Steen-Vidar Larsen i Røyken Bluesklubb.

Han mener arrangør og musikalsk leder Erlend Skomsvoll sender Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner på en roadtrip fra Berlin til New Orleans med reisefølge fra Ensemble Denada.

Et band som er blitt godt samspilt etter atskillige mil på kryss og tvers i verden de siste 10 årene.

Funnet stilen

– De tre har funnet både tonen, teksten og stilen. De har en musikalsk vilje, inderlighet og energi som er levende, sterk og gripende, sier Larsen.

Det kunstneriske utgangspunktet er Torun Eriksens album «Grand White Silk». Resultatet er blitt et uttrykk der elegant popestetikk bobles sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul.

– Men jazz er det, og Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denadas formidable instrumentalsolister.

Dette blir en sterk, vakker, variert og musikalsk fargerik opplevelse, sier Larsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken