Venneforeningen inviterer til storstilt møte med Gotaas

TIL SÆTRE: Folklorist og skisportens nasjonalskald, Thor Gotaas, kommer til Sætre gårds venneforenings foredragskveld i Sætre rådhus torsdag 3. mai.

TIL SÆTRE: Folklorist og skisportens nasjonalskald, Thor Gotaas, kommer til Sætre gårds venneforenings foredragskveld i Sætre rådhus torsdag 3. mai.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir litt mer plass når Sætre gårds venneforening inviterer til møte med Thor Gotaas i storsalen i Sætre rådhus 3. mai.

DEL

– Folklorist og skisportens nasjonalskald, Thor Gotaas, kommer for å ta oss med i en historisk reise gjennom Birkebeinerrennet, kanskje mest kjent som Birken, sier Asle Lien i arrangementskomiteen til Sætre Gårds venneforening.

Gotaas er kjent for sin mangfoldige historiekunnskap, og særlig er det historien rundt Norges nasjonalsport, skisporten, som de aller fleste forbinder ham med.

For de fleste

Forskjellen i tidsrom spenner over 80 års skihistorie.

Mens Birken som institusjon, spenner over omkring 800 år. Fra den dramatiske flukten til birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka med kongsemnet Håkon Håkonsson i armene, via folkekjære skilegender som Ole Ellefsæter, Ivar Formo og Erling Jevne, og til dagens rekordinnehaver, Peter Eliassen, til de ukjente hverdagsheltene som har kjempet seg over fjellet med bakglatte ski, magesjau, melkesyre i bein og armer og en knert på innerlomma.

Thor Gotaas kombinerer fortellerevne og historiekunnskap på en særdeles eminent måte, og kveldens tema, om du er ski- og eller historieinteressert, favner om et stort og mangfoldig publikum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken