Sætre gårds venneforening En blåtime med Mehlum

Forfattermøte: Jan Mehlum kommer til Sætre gård i kveld for å snakke om sin siste bok «To komma åtte sekunder».

Forfattermøte: Jan Mehlum kommer til Sætre gård i kveld for å snakke om sin siste bok «To komma åtte sekunder».

Artikkelen er over 3 år gammel

Jan Mehlum skriver i «To komma åtte sekunder» en parallell-historie av det som fulgte i kjølvannet av flyplassvedtaket på Hurum – nemlig drapet på Jan Wiborg. I dag er han gjest i litterær blåtime på Sætre gård.

DEL

Sætre Gårds Venneforening presenterer ny «Litterær Blåtime» i Galleri Riisberg i kveld torsdag.

– Da får vi besøk av krimforfatter, Jan Mehlum, som i sin nyeste krim «To komma åtte sekunder» skriver en parallellhistorie av det som fulgte i kjølvannet av flyplassvedtaket på Hurum – nemlig drapet på Jan Wiborg. Dette er en såkalt «True Crime» hvor mye av stoffet er hentet fra boken «Hvem drepte Jan Wiborg» av Knut Lindh, forteller leder Asle Lien av arrangementskomiteen i Sætre Gårds Venneforening.

Lien som nok en gang er bokbader, kommer også til å gripe fatt i «Jan Wiborg-saken» selv om hovedtyngden vil bli lagt på Mehlums forfatterskap.

Mehlum er prisbelønnet med blant annet Rivertonprisen, er utdannet sosiolog og jobber som foreleser ved Høgskolen i Vestfold.

– Dette blir ikke bare interessant som bokbad, men det gir også et tilbakeblikk på hva som skjedde på Hurum, av vennekonflikter, familiesplittelser, nærmest slåsskamper på den lokale puben, etter at vedtaket var et faktum, mener Lien, og legger til at det er satt av en time, men at han tror det fort kan gå over tidslimiten.

Flere arrangementer finner du i vår kalender

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken