Klubbkveld med Live

IMPROVISASJON: Live Foyn Friis har med seg Jazz Cats når hun kommer til Slemmestad og Jazzklubben lørdag.

IMPROVISASJON: Live Foyn Friis har med seg Jazz Cats når hun kommer til Slemmestad og Jazzklubben lørdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Røyken Jazzforum presenterer «Live Foyn Friis And The Jazz Cats». Det skjer i Sekkefabrikken lørdag.

DEL

Jazzvokalisten Live Foyn Friis har kommet hjem fra Danmark med to flotte utmerkelser i lomma, «Årets unge komponist» og «Danmarks nye jazzstjerne».

Allsidig

Den allsidige vokalisten vil by på «Improvisatorisk pop» og «Indie Jazz». I tillegg vil hun krydre konserten med personlige tolkninger av mainstream vokaljazz standardlåter.

Live er født i Asker og bor nå i Oslo. I tillegg til å være en dyktig vokalist, jobber hun også som komponist og tekstforfatter.

Skolert

Hun er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, med en mastergrad i rytmisk vokal.

På Bobby McFerrins norgesturné i 2009 ble hun kontaktet av Rikskonsertene for å synge duett med ham i storsalen i Kulturhuset i Tromsø.

Hun har også flere kritikerroste plateutgivelser bak seg. Albumet «Joy Visible» ble i 2012 nominert til «Årets Danske Vokaljazz Utgivelse» under arrangementet «Danish Music Awards».

– På lørdag kommer hun sammen med Thomas Torstrup på piano, Stian Andersen på bass og Tore Sandbakken på trommer. Vi tror det blir et hyggelig møte med en rytmisk lekende sangfugl, sier Steen-Vidar Larsen i Røyken Jazzforum.

Artikkeltags