I helga kan du oppleve et high school-drama på sitt beste

Dansetruppen: Røyken Teatergruppe er klar for Fame denne helga.

Dansetruppen: Røyken Teatergruppe er klar for Fame denne helga. Foto:

Teatertruppen i Røyken satser på ny publikumssuksess når de nå har premiere på musikalen Fame.

DEL

– Vi har hatt et suksessfylt år med Folk og røvere i Kardemomme by i februar, og Grease i november i fjor, sier Espen Olsen, leder i Røyken Teatergruppe.

Nå satser teatergruppe på nytt, og inviterer til musikalen Fame, som spilles i Sekkefabrikken fredag, lørdag og søndag.

De har med seg dansere fra Dansesonen i ensemblet.

– Vi synes det er viktig at vi samarbeider på tvers av de lokale foreninger og lag som finnes i området. Tiril Andøls Dansesonen har vært med oss før, sier Olsen, og er glad han har danserne p laget i år også.

Fame er historien om en gruppe ungdommer som går på High School of Performing Arts i New York.

Vi følger Drama-, Danse- og Musikklinjen ved skolen der ungdommene drømmer om at berømmelse og rikdom skal gjøres virkelig.

Les også: Derfor flyr helikopteret så lavt denne uken

Gode støttespillere

Regi er ved Kristin Børsum Hernandez fra Buskerud Teater og koreografi ved Rine Rud samt Magnhild Sørvik fra Dansesonen.

– Kristin, Rine og Magnhild har satt sammen et fyrverkeri av dans, sang og morsomme dialoger som vi håper engasjerer publikum fra første øyeblikk. Det garanteres masse latter og god stemning, men du skal heller ikke se bort fra at noen av sangene vil bringe fram en tåre eller to i øyekroken, sier Olsen.

Han kan ikke få fullrost skuespillernes innsats høyt nok, samt alle de hundretalls timer som foreldrene har brukt på kulisser, kostymer og planlegging av forestillingen gjennom året.

Les også: BDhuset serverer Prøysen i førjulestria

Ikke en tilfeldig gruppe

– Dette er ikke bare en liten gruppe ungdommer som står på scenen og framfører et stykke i to timer, men på mange måter er det en familiebedrift der foreldre, barn, og andre bidrar i stort monn. Vi er utrolig heldige som har gode støttespillere, slik som Buskerud Teater. De frigjør Hernandez slik at hun kan jobbe med våre to grupper. Hun får alle til å blomstre på sin helt spesielle måte. Teater handler om å bidra i et lag og oppnå noe sammen, sier Olsen.

Han minner om premieren fredag 23. november klokka 18.

Videre er det to forestillinger lørdag, og to søndag.

– Ikke gå glipp av denne fantastiske forestillingen og de utrolige skuespillerne som innfrir til trampeklapp hver eneste gang, sier han stolt.

Artikkeltags