Gå til sidens hovedinnhold

Røyken teatergruppe: Stor suksess med 50-tallsnostalgi

Artikkelen er over 4 år gammel

Til høstens forestilling samlet Røyken Teatergruppe de eldste skuespillerne sine i forestillingen Grease. Det ble nok en stor suksess for de glade amatører.

Musikalen Grease hadde premiere på Broadway i 1972, og filmversjonen med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene så dagens lys i 1978.

Med handling lagt til en amerikansk highschool på 50-tallet og med rock, raske biler, intriger, ungdomsforelskelse og mye humor som bærende elementer har den tålt tidens tann godt.

Så har den også gjenoppstått i utallige musikaloppsetninger.

Les også: Røyken teatergruppe serverer uforglemmelige «Grease»

Norsk versjon

Denne norske versjonen er oversatt av Tom Sterri. Regien ble besørget av Kristin Børsum Hernandez fra Buskerud Teater, som hadde tatt seg visse kunstneriske friheter i tilpasningen.

 

Det hele fungerte særdeles bra, og det manglet ikke på saftige replikker. Vi antar at det tidvis var noen hevede øyebryn eller forsiktige kremt blant enkelte i foreldre- eller besteforeldregenerasjonen i salen, men for all del, «på-kanten»-replikkene var fornøyelig kamuflert og ble neppe fanget opp av de yngste publikummerne.

Og de hørte så absolutt til og var autentiske for ungdomskulturen i handlingen.

Les også: Griser og godterimaskiner på biblioteket

Stor oppsetning

Ensemblet talte rundt 50 personer, og det er en av de største oppsetningene Røyken Teatergruppe har hatt.

I tillegg til 21 skuespillere, hovedsakelig i alderen 14 til 18 år, hadde de også med rundt 30 dansere fra Dansesonen som virkelig sørget for et livat sceneshow.

 

Flere av scenene foregikk også ute i salen, så mange publikummere fikk handlingen tett på.

Hovedrollene som Sandy og Danny ble overbevisende gestaltet av henholdsvis Thilla Skaug (16) og Halvor Tverdal (15).

Også Anine Burud Korsmo overbeviste i rollen som den sjefete Rizzo, lederen for jentegjengen Pink Ladies.

Les også: Kommunene bruker mer penger på kulturskolen

– Kjempegøy

Det ble et svært trivelig gjenhør med sanger og musikk som har fulgt oss i vel 40 år, og som vi tydeligvis aldri blir lei.

Teatergruppa har øvd på stykket i 11 måneder, og sist helg kulminerte strevet med tre forestillinger. Etter premieren snakket vi med Halvor og Thilla, som begge syntes det gikk veldig bra.

 

– Vi har hatt det kjempegøy hele veien, og det er veldig sosialt. Det har vært mye tull, latter og gøy på øvingene, men vi har jo fått det til. Grease var en av yndlingsfilmene mine. Jeg kjente til mye av musikken, så det var ikke så vanskelig å lære seg den, sa Thilla.

Les også: Åros samfunnshus har vært et forsamlingssted i over 50 år

– Noe av det morsomste

– Jeg synes dette er noe av det morsomste vi har gjort. Det er bare så bra med den kvikke musikken, og det var utrolig bra trøkk i publikum, sa Halvor.

Espen Olsen, leder for Røyken Teatergruppe, var helt enig.

– Dette har vært morsomt for oss foreldre også, vi har jo vokst opp med dette, sa han.

Kommentarer til denne saken