Han er en garantist for en velsmurt bluesopplevelse med garvede musikere

Helt rå: Stein Stokke er velkjent for sin rå og kraftige, men samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Lørdag er han å høre på Blues Cafe i Slemmestad med sin «maskin».

Helt rå: Stein Stokke er velkjent for sin rå og kraftige, men samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Lørdag er han å høre på Blues Cafe i Slemmestad med sin «maskin».

Artikkelen er over 1 år gammel

Røyken Bluesklubb har invitert Stein Stokke & The Engine på Blues Cafen i Sekkefabrikken lørdag.

DEL

Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår i bluesens tjeneste etablert seg som en markant bluesartist.

– Han er vel også den eneste som trakterer baryton i et bluesband, sier Nils Jacob Økern i Røyken Bluesklubb

Stein Stokke & The Engine har gjort mange spillejobber og får gode tilbakemeldinger.

Les også: Kom i julestemning i Røykensenteret

Inspirert

Stein er inspirert av et vell av musikere som deltabluesen til Tommy Johnson, råheten til Howlin` Wolf, munnspillet til Little Walter og Sonny Boy Williamson, og de soulfulle Little Milton og Ruth Brown.

Stein skriver de fleste tekster og melodier selv med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.

Les også: Høyner til 20 millioner fra Røyken

Garanti

Foran en velsmurt «maskin» satt sammen av svært garvede musikere er Stein en garanti for en utadvendt, svett, svingende, sjelfull og rotekte blueskonsert.

The Engine er Arve Lund på gitarer og sang. Han blir applaudert for sin gitarstil og eminente slidegitarspill.

Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og i studio.

Rickard Johannesson er en bunnsolid bassist med omfattende erfaring som studio- og sessionmusiker, mye i samspill med Rune. Et godt rykte har gitt ham bassistjobber for blant andre Jahn Teigen og Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik.

– Her er det bare å glede seg, sier Økern.

Artikkeltags