Det er tradisjon for å framføre musikkverk laget over den katolske dødsmessen, rekviem, i forbindelse med Allhelgenssøndag.

Les også: Mozarts Requiem i Teglen: - Dette var en stor opplevelse

Et rekviem er i musikken en komposisjon, vanligvis for solister, kor og orkester, med tekster, oftest på latin, fra den romersk-katolske rekviemmessen. Messen er en sjelemesse, eller messe for de døde.

Asker symfoniorkester og Telemark symfoniorkester, med kor framfører lørdag klokka 18 Verdis Requiem i nye Spikkestad kirke- og kultursenter, «Teglen».

Les også: Gangbro utsatt - fortsatt usikkert for Rortunet-utbygging

Stor oppsetning

Koret er et prosjektkor satt sammen av Skien kantori og Con Vocale, samt sangere fra nærområdene til de to orkestrene. Orkestrene består av amatører og noen profesjonelle musikere.

Det blir i alle fall 150 aktører på scenen. Dirigent er Arild Andersen. Solister er sopran Birgitte Christensen, mezzosopran Ingunn Kilen, tenor Kjetil Støa og bass Jackob Chr. Zethner.

Les også: Skal loggføre klær

1874

Verdis rekviem ble første gang framført på markeringen av ettårsdødsdagen til Alessandro Manzoni i San Marco-kirken i Milano i mai 1874.

– Dette er et mektig verk. Det kan nesten kalles en kirkens opera – og er absolutt verdt å høre, sier Rune Moian i Asker Symfoniorkester.