– Händels Messias er dypt alvorlig, men samtidig en lek med musikk. Det er ikke kjedelig, men oppløftende og forførende. Mange av satsene, som Hallelujah-koret, er godt kjent, og mange tror Messias slutter der. Men det kommer mer, og for meg er kanskje den aller siste satsen, Amen, vakrest. Vi håper det er mange som vil oppleve det samme når vi synger i Slemmestad kirke 4. desember», sier styreleder i Asker kammerkor Per Kjetil Aukner.

Det er ikke første gang Asker kammerkor synger i Røyken. Koret har hatt små og større konserter flere steder, senest i vår da koret hadde konsert i Røyken kirke.

Koret fikk ny dirigent i januar, Julia Selina Blank. Hun vant førsteprisen i «London International Choral Conducting Competition 2018».

– Koret er veldig stolt av å ha en dirigent som henne. Hun løfter koret til nye høyder, sier Aukner og smiler bredt.

Solister er Ditte Marie Bræin, sopran, Mari Askvik, Mezzosopran, Eirik Grøtvedt, tenor og Halvor Festervoll Melien, baryton.

Lysmesse

Det er igjen den tida på året da det inviteres til lysmesser, og kommende søndag blir det en stemningsfull kveld i Hurum kirke.

Det tennes lys, leses tekster for adventstiden og det blir musikk. En gruppe fra Sætre og Folkestad skolekorps deltar også med musikkinnslag. Denne kvelden presenteres også nye konfirmanter fra Kongsdelene, Hurum og Holmsbu. – Første søndag i advent starter et nytt kirkeår og dette innleder en tid med julekonserter og ekstra gudstjenester i kirkene i Hurum, sier sogneprest Ragnar Elverhøi.

Ny kunstner i Holsmbustuene

Lørdag er det ny vernissasj ho Homsbustuene. Den blir i følge galleristene litt annerledes enn vanlig.

– Selvsagt blir det det løvesaft med eplesmak, og musikk denne gangen også. Duoen «Andersson och Sahlin» spiller en blanding av indipop og bluegras. Men ettersom kunstneren Tore Haaland ikke lever lenger, tar vi andre grep. Vi har invitert både en tidligere kollega av Haaland fra arkitekthøgskolen, Jan Digerud, til å fortelle om han som kollega og estetiker, mens arvingene av kunstsamlinga skal få fortelle hvordan det er å forvalte en slik arv.

– Så slipper vi til kunsthistoriker Tommy Sørbø som i løpet av en drøy halvtime skal snakke om Haaland, og om hans kunst er glemt. Han var tross alt sentral nok til å bli valgt ut til å delta i utsmykningen av Regjeringsbygget i sin tid, sier gallerist Tiril b. Bjørkvold i Holmsbustuene.