Gå til sidens hovedinnhold

Salmer i jazzdrakt i kirka

Artikkelen er over 4 år gammel

Musikk i Slemmestad holder tempoet oppe, og inviterer til Salmer i jazzdrakt med Krupka Trio og solist Tor Kessel i Slemmestad kirke 5. april.

– Dette er den tiende i rekken av samarbeidskonserter med Kirkeforeningen, som startet med Orgelfestdagene i 2007. Denne gang blir det salmejazz, med solist Tor Kessel, sier Nils Arne Helgerød i Musikk i Slemmestad.

Helgerød forteller at trioen spilte inn sin første CD i Slemmestad kirke for tre år siden, etter en konsert de hadde i kirken.

– De var så fornøyd med rom og flygel at de spurte om å få bruke kirken til eget formål. Det blir altså gjenhør med trioen, men et helt annet repertoar, sier han.

Salmejazz

Onsdag 5. april er det altså igjen duket for konsert i Slemmestad kirke med denne trioen.

– Denne aftenen er det jazz som står på plakaten, men ikke hvilken som helst jazz. Vi inviteres til salmer i jazzdrakt, sier Helgerød.

Tone Braaten sto opprinnelig på plakaten som solist med gruppen, men hun er blitt forhindret.

– I stedet får vi barytonen Tor Kessel som solist. Han er en habil klassisk sanger, men har musikalsk bredde, så dette skal bli fint, sier Helgerød.

Lest denne? Hurumsprinten ble utsolgt på få timer 

Kessel setter seg gjerne selv ved klaveret og spiller og synger, alt fra viser og pop, til jazz og mer klassisk stil. Han er en allsidig sanger med mange kvaliteter.

Vårfest

Konserten er starten på årets Vårfest, som Musikk i Slemmestad har arrangert sammen med Kirkeforeningen i flere år.

Etter konserten inviteres alle til servering, utlodning og underholdning i Kirkestuen.

Krupka Trio består av Ulf Krupka på orgel og piano, Line Falkenberg på saksofoner og Tine Asmundsen på kontrabass.

Lest denne? Vegvesenet vurderer fire felt fra Dagslett til Midtbygda 

Trioen har spilt sammen siden 2010 og ga ut sin første CD i 2014. De har spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger. I tillegg til konserter i Norge, er trioen jevnlig utenlands på spilleoppdrag. I 2017 skal trioen blant annet delta på Festivalen Nordischer Klang i Tyskland.

Krupka Trio spiller melodisk tonal og improvisert jazz. Ulf Krupka har skrevet arrangementer over norske salmer.

– Mange av dem er norske folketoner som er en del av vår kulturarv. Resultatet er et vitalt og samtidig avslappet moderne jazzuttrykk, sier Helgerød.

Finn flere arrangementer i rha.no/kalender

Kommentarer til denne saken