Med Egner på Egner-øving

STORFINT BESØK: Røyken teatergruppe jobber med forberedelsene til forestillingen om Klatremus og satte stor pris på besøk av Thorbjørn Egners datter Turid Egner Olderheim. Foto: Røyken teatergruppe.

STORFINT BESØK: Røyken teatergruppe jobber med forberedelsene til forestillingen om Klatremus og satte stor pris på besøk av Thorbjørn Egners datter Turid Egner Olderheim. Foto: Røyken teatergruppe.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Midt oppe i forberedelsene til at stykket om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen skal ta form får teatergruppa celebert besøk av Turi Egner.

DEL

Røyken Teatergruppe øver iherdig på forestillingen om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. De skal være klare til premiere 30. januar neste år.
Under øving i november dukker plutselig Turid Egner Olderheim opp. Gruppa legger fra seg dagens arbeid og samler seg rundt sitt celebre besøk for å høre henne fortelle om sin fars oppvekst på Kampen i Oslo.

Litt om Egner

– Min far var, helt siden han var liten, veldig glad i å tegne, dikte, synge og spille, og aller helst ville han gjøre det hele livet, forteller Turid til skuespillerne.
Egner var også veldig glad i godteri, kan hun fortelle.
– Det var derfor han skrev historien om Karius og Baktus, slik at vi ungene ikke skulle bli like glad i godteri som han, sier Turid og smiler.
Turid er en av fire søsken i familien Egner.
Av yrke er hun lærer, og har deltatt i utallige oppsetninger av sin fars skuespill rundt omkring i hele landet.
Alle Egner-barna reiser rundt for å fortelle om Thorbjørn Egners arbeid.
– Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen har sitt utspring fra Bamses fødselsdag. Det var først etter at han hadde skrevet denne sangen, at de andre dyrenes historier kom fram, og slik ble historien om dyrene i Hakkebakkeskogen til, fortelle hun videre.
Alle følger godt med når Turid leser litt fra bøkene til Thorbjørn Egner.
– Her har de kommet godt i gang med øvingen, og jeg gleder meg til å komme tilbake hit til Sekkefabrikken å se forestillingen senere, lover hun.

Klar i januar

Regissør Marianne Kostøl fra Buskerud Teaterverksted er også veldig fornøyd med barna i Røyken Teatergruppe, og gleder seg til forestillingene i januar og februar neste år.
– Det ble en lærerik og morsom dag for gruppa og de var veldig stolte av å få besøk av datteren til selveste Thorbjørn Egner, sier Jeanett Evans på vegne av teatergruppa.

Artikkeltags