Gå til sidens hovedinnhold

Til topps i Buskerud

Artikkelen er over 9 år gammel

Slemmestad skolekorps gikk helt til topps i 3. divisjon for skolekorps i Buskerudmesterskapet for korps i Hønefoss søndag.

Korpset fikk 84 poeng, to poeng foran Felleskorps – Ringerikskorpsene og ytterligere tre poeng foran Nesbyen skolekorps på de to neste plassene.

Vibeke Gullhav og Caroline Kronkvist fikk æren av å ta imot førstepremien på vegne av korpset.

– Det var innmari gøy. Jeg tror vi bare har klart tredjeplasser tidligere. Det var gøy å spille og høre på de andre også, sier Caroline etter premieutdelingen.

Godt forberedt

Like etter sin opptreden i Ringerike kultursenter var imidlertid ikke korpsdeltakerne helt sikre på at dette egentlig hadde gått så bra.

– Jeg tror jeg spilte litt feil, jeg er ikke helt fornøyd, men det var bedre enn forventet, sa Emilie Engebretsen og fikk støtte fra tre andre unge Slemmestad- musikere.

– Det gikk vel egentlig greit, jeg fikk applaus, kommenterte Aurora Solstad.

Ungdommene fortalte at de hadde øvd en god stund fram mot mesterskapet og forberedt seg godt. Det vanskeligste stykket var ifølge dem det andre stykket deres, «A Klezmer Karnival» av Philip Sparks.

– Den har vi øvd lenge på, men ikke den første, sa Aurora.

Dirigent Ingunn Lia Pedersen mener det er viktig for korpset å stille opp i slike sammenhenger.

– Dette er et ganske ungt korps, men de er veldig på vei oppover. Vi hadde fin klang. Det er veldig fint å ha noe slikt å arbeide framover mot, da jobber vi enda mer. Forberedelsene til konkurransen er nesten enda viktigere enn selve mesterskapet, smiler hun.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Forberedelsene viktigst

Pedersen forteller at korpset jobber med forskjellig type musikk. Nå planlegger de et felles prosjekt med kulturskolen om Blues brothers.

– Det blir en helt annen type musikk enn det vi hadde her, sier dirigenten som selv har bakgrunn fra skolekorpset.

I tillegg til Slemmestad skolekorps stilte også Røyken Brass opp i klassen for amatørkorps, også de i tredje divisjon. De fikk 75 poeng, noe som holdt til en tredjeplass. I denne klassen var Kongsberg Byorkester i en klasse for seg med sine 86 poeng.

Kommentarer til denne saken