Sprelsk korpskonsert

Når Bjelleklang slår seg sammen med skolekorpsene, dras konsertene opp til nye høyder.

Når Bjelleklang slår seg sammen med skolekorpsene, dras konsertene opp til nye høyder. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er to ord som antakelig ikke brukes så ofte i samme setning, men når vokalgjengen Bjelleklang syr det hele sammen blir det mye galskap.

DEL

Med all respekt for korpskonserter; de er flotte, taktfaste og til tider pompøse, men sprelsk er et ord jeg aldri før har brukt i den sammenheng.

Jeg skal medgi at tittelen er vanskeligere å uttale enn «Ibsens ripsbusker», men akkurat her er det på sin plass.

Tre korps og fire herrer

Vokalgruppa Bjelleklang har god tradisjon for å samarbeide med lokale korps og kor over hele landet.

I Folkestadhallen søndag ettermiddag er det Sætre og Folkestad skolekorps, Frydenlund skolekorps og Haugen skolekorps fra Oslo som samles for å gi publikum en uforglemmelig aften sammen med de sangglade herrer fra Lørenskog.

Hallen er fylt av forventningsfulle tilhørere når korpsene marsjerer inn og drillkorpset driller sine drillstaver.

Hyttetur og jegermarsj

Det starter med at korpsene spiller blant annet «Bad» og «You give love a bad name» før Bjelleklang entrer scenen og slår seg i lag med dem.

De starter med sin udødelig hit «Hyttetur» og et par andre før aspirantkorpset drar opp rockefoten med «Rock around the clock». Første runde avrundes med en av de virkelig store korpslåtene, «Gammel jegermarsj», med korps, drillkorps og Bjelleklang i skjønn forening.

SE FLERE BILDER FRA KONSERTEN

Ellevill avslutning

Andre økt starter med at Bjelleklang holder egen konsert, og den åpner de med ei låt om sjeldne syn i hjemtraktene; «En neger på Rasta».
«Bomull i BH´en» vekker allmenn latter før de drar takten flere hakk ned med «Fred i sjela», deres egen versjon av «Peace in the valley».

Men Bjelleklang ligger aldri lenge i det døsne leiet, og låter som «Disse beina», med Frank Øren på vaskebrett, kubjelle, triangel og et ukjent antall andre «instrumenter», og «Gummihatt» med alle tre korpsene som vokaldeltakere drar fort temperaturen opp igjen.

Konserten avsluttes med «Gud! Hvor du er dejlig» med korpsakkompenement og Øren i ellevill dans med dirigent Stine Voll.
- Dette var fantastisk morsomt, sier Asela Figueroa, mor til en av trombonespillerne i Haugen skolekorps.

Artikkeltags