Gå til sidens hovedinnhold

Matiné med overraskelse

Artikkelen er over 10 år gammel

Matinékonsert med Ekko og munnspillvirtuosen Sigmund Groven trekker mange tilhørere, men dagens lille overraskelse er det ordføreren som står for.

Før programmet starter forteller ordfører Rune Kjølstad at elevbedriften Ungmat fra Idrettsklassen på Slemmestad ungdomsskole tidligere i uken hanket i land seieren i den nasjonale finalen i Oslo, og er blitt tildelt Gjensidighetsprisen 2011.

Bidrag til reisekassa

- 6 500 elever har deltatt i prosjektet “Gjør noe med det!”. Ungt Entreprenørskap utfordret elevene til å engasjere seg i sosiale problemer som de har et forhold til, og Ungmat startet en elevbedrift for sunnere kosthold. Jeg har vært inne på nettsiden deres og sett mange oppskrifter jeg kunne tenke meg å prøve, sier Kjølstad.

I anledning av at den engelske kokken Jamie Oliver er deres forbilde og de ønsker å besøke ham, overrekker Kjølstad en skjerv til reisekassa i form av en sjekk på fem tusen kroner.
Kristi Berglund og Magnus Sannø Gabrielsen fra Ungmat er de eneste som kunne stille på kort varsel, og tar smilende imot sjekken på vegne av bedriften.

Variert meny

Ettermiddagens musikalske meny er det Ekko (Steen-Vidar Larsen og Tone Braaten), Sigmund Groven (munnspill) og Ivar Anton Waagaard (piano) som står for.

Ekko og Groven/Waagaard bidrar både sammen og hver for seg, og serverer en meny som både er sunn, munter, sprelsk og melankolsk.
Vi får høre tekster av Erik Bye, Hans Børlie og flere andre kjente tekstforfattere, og vi får tekster, og ikke minst toner, de har laget selv.

Sigmund Groven beskrives som en av verdens beste munnspillere, og da Groven/Waagaard starter sin “soloseksjon” med den svært livate “Bulgarsk bryllupsdans”, er det så gåsehuden stritter.

SE FLERE BILDER FRA KONSERTEN

- Beste på 25 år

Etter flere låter sammen med Ekko avslutter de med Erik Byes “Så spiller vi harmonika”, tonsatt av Groven, men blir naturlig nok hentet tilbake på scenen av publikums bastante applaus.

Ekstranummeret er “Vårsøg”, der Braatens stemmeprakt og Grovens munnspill nærmest smelter sammen, og firkløveret forlater scenen til stående applaus fra et svært fornøyd publikum.

- Bortsett fra i Røyken Jazzforum er dette den beste konserten jeg har hørt på 25 år, sier en opprømt Per Olav Berg, leder i RJF.

Kommentarer til denne saken