Korkriger fra Filtvet

STARTET TIDLIG: Gina Michaells oppdaget tidlig sitt sangtalent, og det er ikke utenkelig at hun startet som mange andre småjenter, med oppvaskbørsten som mikrofon.

STARTET TIDLIG: Gina Michaells oppdaget tidlig sitt sangtalent, og det er ikke utenkelig at hun startet som mange andre småjenter, med oppvaskbørsten som mikrofon.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gina Michaells deltar i TV 2-konkurransen "Det store korslaget" i teamet til Tuva Syvertsen fra gruppen Valkyrien Allstars.

DEL

I dag bor Gina med mann og barn på Filtvet, men veien dit har vært lang. Hun vokste opp i fjellene nord på Filippinene, og oppdaget tidlig at hun hadde talent for sang. Allerede i seksårsalderen opptrådte hun på markeder og festivaler over hele provinsen.

Om kveldene hørte hun og de andre barna på den eneste radioen i landsbyen, der de blant annet hadde sendinger fra den nærmeste amerikanske flybasen. Slik fikk hun artister som Patsy Cline, Dolly Parton, Loretta Lynne og Tammy Wynette nær sagt inn med morsmelken, og de formet hennes musikkstil.

Syngende globetrotter

- Jeg synger countrymusikk, men har min egen stil. Det er en miks av country, rock og blues, sier Gina.

Hun sang seg gjennom ungdomsskolen og videregående skole, og reiste landet rundt som vokalist i flere coverband. Da hun var tjue ville hun satse i utlandet, og fikk "hyre" som sanger i det europeiske feriesenterfirmaet Club Mediterranean Resorts.

Club Med har mer enn hundre anlegg over hele verden, og i ti år reiste hun rundt til dem. Hun opplevde eksotiske steder som Japan, Maldivene, Bali, Indonesia, Singapore, Malaysia og Grønland.

Listetopp

For et og et halvt år siden ga hun ut singelen "Somebody`s angel" i USA. Den havnet på Topp Ti-lista på den tredje største countryhitlisten i landet, og den tilhørende musikkvideoen på YouTube er blitt sett av mer en 1,5 million brukere.

Sist vår deltok hun i Norske Talenter på TV 2, men nådde ikke opp til finalen. Reaksjonene som kom da hun røk ut hadde mye til felles med da Maria Haukaas Storeng ble stemt ut av Idol. Det var mange som tilkjennega at de syntes det var dypt urettferdig.

- Men hvorfor korslaget og "Team Tuva"?
- Før bodde vi på Nesbru, og "Team Tuva" er et Asker-team. Så jeg dro inn til audition og fikk være med, sier Gina.
Hun medgir at hun liker veldig godt den formen for konkurranse.
- Jeg er et konkurransemenneske, og jeg håper vi når langt. Helt til topps, smiler hun.

I disse dager er hun, mellom korøvelser, fullt opptatt med å spille inn sitt første album i Norsk Lydstudio i Mjøndalen.
- Albumet "Here comes trouble" kommer i løpet av våren, og en singel skal slippes i februar, forteller mannen Mikael.

Fant roen

Gina flyttet til Norge for to år siden, og i fjor sommer bosatte de seg i Filtvet.
- Det var en ren tilfeldighet at det ble akkurat her, sier danske Mikael.

- Jeg er avhengig av en viss nærhet til større byer, men vi ønsket å bo et sted med fred og ro, sier Gina.
Hun legger til at hun lengtet etter ro og stillhet etter så mange år på reisefot i et hektisk miljø.

- Hva med lukten fra cellulosefabrikken? Jeg kan ikke la være å spørre.
- Å, man blir vant til den. Det er ikke så ille, bortsett fra noen ganger, smiler hun.
- Nei, det er ikke alle dager vi kan sitte på terrassen og grille, medgir Mikael.

Artikkeltags