I løpet av mars har Smiseth holdt konserter i Ringve Museum i Trondheim, Norges musikkhøgskole i Oslo og nå altså i Røyken menighetshus.
Hun framfører tre klaverstykker av Franz Schubert og «Carnaval, op. 9» av Robert Schumann.

«Tungrockere»

De gamle mestere framstår tidvis som den klassiske musikkens «tungrockere», og det aner meg hvorfor salige Steinway i sin tid fant det formålstjenlig å forsterke pianoer og flygler med rammer av jernbaneskinner.

Og Smiseth vet å traktere sitt instrument. Her legges ingen demping på de heftige partiene, mens de rolige partiene er nesten som et vindpust over tangentene.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

– Har hørt det er bra

Det er mange som har funnet veien til menighetshuset for å høre den Båtstø-bosatte pianisten spille og fortelle om komponistene og opprinnelsen til stykkene.
Rent bortsett fra en irriterende lyd fra air condition-vifta under første del av konserten, er det en fornøyelse å høre Smiseths framføringer.

Pianisten sier hun går etter lokaler med bra instrumenter for konsertene sine, og hun har hørt at flygelet her skal være veldig bra. Men så har jo også selveste Wolfgang Plagge gått god for dette flygelet.

– Det er et fint flygel med god klang. Det er også flott akustikk i lokalet, så jeg kommer gjerne igjen hit, sier Smiseth.

Hun synes det er morsomt å spille i hjemkommunen.

Flere kultursaker her.

– Imponerende teknikk

Erik Bratli fra Asker og Lill Aulie fra Oslo har tatt turen til Røyken for å høre på Smiseth.

– Vi liker klavermusikk, og det er imponerende å høre når teknikken og innlevelsen er så bra som her, sier Bratli.

– Det var veldig fin dynamikk i framførelsen, legger Aulie til.