Trioen består av Silje Vatne Heggem (mezzosopran), Marit Steinsli (fløyte) og Sara Aimée Smiseth (klaver), og byr på en liten reise i norsk kulturarv fra Griegs nasjonalromantiske toner til vår egen tids musikalske uttrykk og språkdrakt.

Konsertene de holder nå i mars inngår som en del av grunnlovsjubileet, og presenterer utvalgte musikalske smakebiter fra de siste 150 årene med flere kvinnelige komponister på programmet.

En smak av "folkesjela"

- I byggingsprosessen av Norge som en selvstendig nasjon har det vært et spenningsforhold mellom det «Ægte» norske og det europeiske. Av komponistene på konsertprogrammet har flere fått sin utdannelse i Tyskland og Frankrike, og musikken formidler ofte stemninger som gir assosiasjoner til den norske "folkesjela", samtidig som komposisjonenes håndverk er inspirert av europeiske strømninger, skriver stortinget.no om konserten på sine sider om grunnlovsjubileet.

Skreddersydd nytt verk

Komponistene som inngår i programmet er Edvard Grieg, Pauline Hall, Øistein Sommerfeldt, Eivind Groven, Greta Jordhøy og det nyskrevne verket "Kongepingvinens fargar" av Agnes Ida Pettersen til tekst av Marit Brenner.

- Vi samarbeidet tett med Pettersen om bestillingsverket, og har fått det skreddersydd til akkurat dette konseptet, sier Smiseth.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook

Turné i mars

Trioens medlemmer har bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole og Barratt-Dues Musikkinstitutt. De arbeider som frilansmusikere og er bosatt i Oslo-området, og Smiseth har tilhold i Båtstø.

Senere i år er de invitert til å spille musikk av Eivind Groven under Oslo-lanseringen av boken "Eivind Groven - east of noise".

Videre utover i mars spilles konserten i Trosterudvillaen i Oslo, Stathelle kirke i Bamble og i Hakadal kirke.