Hvorvidt oppvarmer Henrik fra Bærum følger showet hele veien, eller om det bare er her ute i Røyken Hodnekvam regner med å trenge en oppvarmer skal være usagt, men begge fikk i alle fall latterdørene opp på vidt gap i salen. Iblandet litt forsiktig humring, selvsagt; det er de færreste forunt å få full rulle fra start til stopp.

Følg RHA på Facebook.

Bred erfaring

Oppvarmerens karikatur av Nord-Koreas Kim-Jong Un høster stor latter, og i det store og hele gjør han stor lykke og får publikums lattermuskler passe møre før hovedpersonen entrer scenen etter vel 15 minutter.

Hodnekvam er ikke noen førstereis komiker, og har etter debuten i 2007 blant annet opptrådt sammen med Christer Torjussen, Jonna Støme, Espen Eckbo og Thomas Giertsen i forskjellige show, med Geir Schau og Isac Treekrem i «Mannegruppa Ottar» på TV og i show både i Oslo, hjemme i Bergen og på «tour» i inn- og utland. Men nå altså på egen hånd, nesten.

Gjenkjennelig

Hodnekvam starter solokarrieren med et show om egen oppvekst, og vi tas med i elleville betraktninger rundt oppveksten med en eldre søster han alltid ble målt opp mot, interiør, moter, trender, «unevnelige» skolefag, erfaringer som utvekslingsstudent i USA og ikke minst utforskningen av det annet kjønn.

Et skrått, syrlig og ikke minst humoristisk tilbakeblikk på en ganske vanlig oppvekst på 80- og 90-tallet som åpenbart brorparten av salen kjente seg igjen i, i alle fall etter latteren å dømme fra de rundt 40–50 publikummerne.

– Kjempemorsom

Kjersti Narvesen koser seg til tross for at noen ved nabobordet ikke synes å ha fått med seg at det er han på scenen som skal stå for pratingen.

– Hodnekvam var kjempemorsom, men det var ganske forstyrrende med pratingen ved nabobordet. Og jeg kunne absolutt ha gått og sett et show med ham inne i byen, sier Narvesen.

Arne Torvbråten er også fornøyd med showet, men ikke med publikumsoppslutningen.

– Det er altfor lite folk her, dette burde vært annonsert mye bedre. Skal Røyken og Slemmestad ha et kulturhus, så må arrangørene offentliggjøre arrangementene på en ordentlig måte. Hadde han hatt dette inne i byen, ville det sikkert vært mange hundre i salen, sier Torvbråten lettere fortørnet på artistens vegne.