Factory Light Festival i Slemmestad ble åpnet torsdag kveld av ordfører Rune Kjølstad.

Folkefest

- Lys er en forutsetning for alt liv, lys er energi og lys gjør det mulig å se. Denne lysfestivalen er en folkefest for publikum i alle aldre, og forhåpentligvis kommer flere tusen mennesker til å ta turen innom Slemmestad denne helgen, sier Kjølstad.

Årets hovedinstallasjon er en spesiallaget vannprojeksjon laget av Anna Pytlak, Lukasz Kosela og Pjotr Pytak. Den står i festivalområdet ved havna og viser menneskelige figurer i bevegelse projisert på en vegg av sprinkelvann.

Lys i vann

Lysstien inneholder mange elementer, som Spectra Emotion, der lyset treffer vann og reflekterer fagene i regnbuen mot forskjellige objekter funnet i lagerbygningen der installasjonen står. Lenger bort i stien kan du delta på partikkelfest og skape fargerike kunstverk mot en vegg.

Nede i selve festivalområdet er det flere installasjoner, som Kulturskolens lydskulptur og ballonger med lys i skiftende farger. Her er også flere mat- og serveringssteder.

En dag igjen

Flowshow og lysvandring starter etter mørkets frambrudd, og på avslutningsdagen lørdag er det også fyrverkeri. Da åpner også festivalområdet med familiedag klokken 14.