Gå til sidens hovedinnhold

Vel seniorblåst i 25 år

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir jubileumskonsert med Frydenlund seniorkorps på Sætre rådhus lørdag. Da markerer korpset vel blåst i 25 år.

Frydenlund Seniorkorps har overlevd i et kvart århundre og markerer jubileet med en stor konsert.

Kultursalen på Sætre rådhus er åsted for begivenheten.

På konserten lørdag bidrar også Røyken Brass og Borgen Oldis fra Asker.

– Dermed er det duket for en flott korpskonsert. I pausen blir det som seg hør og bør salg av kaffe, brus og masse gode kaker, sier Grethe Solstad i Seniorkorpset.

1992–2017

Korpsets første spilleopptreden var 17. mai 1992, men tanken om å etablere et voksenkorps ble unnfanget allerede 17. mai året før. I 1991 klarte ikke Frydenlund Skolekorps, for første gang siden starten på 60-tallet, å spille i toget. De var simpelthen for få til å spille på egen hånd.

Senvinteren 1992 sendte ildsjelene Ragnhild Berglund og Tone Kjellin Johansen ut en invitasjon til tidligere korpsmusikere. Første øvelse var på gamle Frydenlund skole 9. mars 1992, og denne datoen ble senere satt til stiftelsesdato.

Opptredenen 17. mai ble en suksess og ga de glade musikanter blod på tann. Det var ikke snakk om å legge instrumentene på hylla igjen. Det har også blitt en tradisjon at Seniorkorpset spiller i 17. mai-toget i Nærsnes. Av andre tradisjoner kan nevnes julekonserten som Seniorkorpset holder i Åros kirke i desember hvert år, samt spillingen julaften på låven til Kristi og Hans Petter Transet på Frøtvedt gård.

– Her er det alltid «stinn brakke» med et forventningsfullt publikum som venter på at nissen skal spise julegrøt og ikke minst, dele ut godteposer til de minste barna, forteller Solstad.

Andre konserter og aktiviteter: rha.no/kalender

I jubileumsåret

I jubileumsåret har Seniorkorpset litt over 30 medlemmer i alle aldre.

– Vi har også to hospitanter, Amanda og Alexander på 18 og 14 år, som vi er spesielt stolte av å ha med. Vi ønsker oss alltid flere medlemmer, så kom gjerne innom på øvelsen vår og hør om det kan være noe for deg, sier Solstad.

Korpset har også planlagt jubileumstur til Edinburgh i Skottland blant annet for å se på Tattoo’en.

– Men det blir spilling for oss også. Vi skal blant annet holde konsert i borggården på Edinburgh Castle, røper hun.

Les også:

Ordføreren: - Åros skal få sitt

Ordføreren lover å få fart på spørretimen

Går for rent vann under Fasteaksjonen 

Kommentarer til denne saken