Turneen har fått navnet «Akustisk aften seiler sin egen sjø» – etter konsertserien «Akustisk Aften» som musikerne etablerte våren 2016.

– Når vi kaster loss og legger ut på første tokt for å kapre nye fans blant sommerstemte restaurantgjester, gjør vi det vel vitende om at vi har fått til en enda lengre turné enn den vi satte sammen i fjor. Vi spiller i all hovedsak originalskrevne låter og håper å nå ut til mange nye lyttere, og kanskje skaffe oss noen nye fans. Vi har funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk, sier Kolberg entusiastisk.

På plate

Kolberg er ute med albumet «Sanger er som folk» som kort fortalt er vaskeekte country på norsk, mens Westhagens «My Deepest Inspiration» er en folk-rock-skive på engelsk.

Kolberg jobber med en ny plate, mens Westhagen er klar med sin, som slippes i løpet av høsten.

– Når vi legger fra kai er skipet lastet med egenkomponerte sanger som byr på både latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier, sier Westhagen.

Sjøsalt og musikk

Turneen handler like mye om seilturen, opplevelsene underveis og møtene med folk, som det handler om musikken.

– Båtlivet har blitt en lidenskap for Eivind etter han kjøpte skuta for snart fem år siden. De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turné-farkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier Kolberg.

Skuta er til vanlig Westhagens hjem på Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene. Det å kombinere båtliv med musikk har blitt en livsstil.

Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Eivind kjøpte og flyttet ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken sin.

Trede havn

Sommerens turnéliste har i alt åtte havner på planen. Det er to stopp før Sætre.

Først ut er Revierhavna Kro, på Hovedøya, så innom Malmøya før de kommer til Losen i Sætre 3. august.

En svipp innom Oslo igjen før ferden går til Drøbak, Oscarsborg, Son, Holmestrand og Moss.

Lang fartstid

Westhagen er høsten 2017 aktuell med sin andre albumutgivelse. Han opptrådte på flere festivaler i 2016 samt gjorde en seilbåtturné og gjestet NRK P1 med livespilling i studio. Han er en særegen og upolert folkrock-artist fra Konnerud og mottok Drammen kommunes kulturstipend 2016 i tillegg til arbeidsstipend fra Tekstforfatterfondet på bakgrunn av sitt debutalbum. Låtene er drevet av et finurlig fingerspill, treffende ordkunst og en karakteristisk stemme som stadig flere merker seg. Tekstene sikter seg inn på intellektet og hjertet med sin bittersøte melankoli og sitt humoristiske skråblikk på livet.

Lars Kolberg måtte gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi før han fant fram til låtskrivingen. Prestesønnen fra Oslo og Snertingdal serverer tidløse sanger om gode country-temaer som savn, svik, fyll og tog. I 2016 slapp Lars platen «Sanger er som folk».

Lars spilles jevnlig i Countrybaren på NRK P1+ og han er der blitt introdusert med «Han spiller folkelig og sjarmerende country». Våren 2017 slapp Lars en singel som ble listet på NRK Hedmark og Oppland. Lars jobber nå med sitt oppfølgeralbum Sort blod, som skal spilles inn i Los Angeles til høsten.

Les også:

En formidabel suksess

– Terningkast seks, uten tvil!

– De kommer alltid til frokost