Det blir Folketonemesse i Åros kirke søndag klokka 11. Det synges salmer med melodier basert på norske folketoner. Den liturgiske musikken er satt sammen av domkantor i Tønsberg, Arne Rodvelt Olsen.

 

Sopran Anne Lene Tangstad, dirigent for Kordamene i Teglen, er solist. Torjus Moland spiller fele, og kantor er Stephen Sirris. Sogneprest Peter Holby leder gudstjenesten.

I Sekkefabrikken lørdag er det konsert med Røyken kammerkor som har holdt det gående med Torild Høyvang med taktstokken i 30 år.

 

Høstlig jubileumskonsert

Slemmestad ungdomskorps avslutter jubileumsåret med høstkonsert på Slemmestad ungdomsskole søndag.

– Vi avslutter nå sesongen med en heidundrende Høstkonsert, sier Leif Smaaland, og legger til at de har med et av Norges beste vokalensembler - Halvøyas eget Sætre Vokalforum som gjester.

Korpsfest på Spikkestad

Før ungdomskorpset blåser rusk ut av trompenten skal 200 musikanter spille samstemt som foreberedende inntreden i nye Asker. I ROS Arena stiller åtte korps til taktfast konsert søndag.

Det er Asker kulturråd som står bak den storslagne felleskonserten med skolekorps fra hele «nye Asker».

 

På konserten deltar Arnestad skolekorps, Asker skolekorps, Bondi og Vettre skolekorps og Holmen skolekorps fra Asker.

Korpsene Sætre og Folkestad samt Tofte og Filtvet skolekorps fra Hurum. Frydenlund skolekorps og Røyken skoles musikkorps fra Røyken.

Felleskonserten har sin bakgrunn i at 2018 er «Musikkorpsenes år», samt å bygge relasjoner i korps- og musikkmiljøet i de tre kommunene.

– Vi mener et arrangement som dette kan belyse kulturmangfoldet i de tre kommunene, sier Anders Lie Hagen i Asker kulturråd.

Gospel i Nærsnes

Det er Nærsnes Kirkeforening som har hyret inn gospelsangerne til konsert søndag.

– Vi er en vokalgruppe fra Oslo-området som elsker å synge gospel. Det er få sjangere som på samme måte klarer å løfte fram det vi tror på, sier sangerne.

 

De har alle tilhørighet til ulike kirkesamfunn.

– Gospel er gode nyheter. Gospel er kjærlighet. Gospel er glede. Vi ønsker med vår musikk å peke på dette, sier de.

De fleste av medlemmene i gospelgruppa har alle sunget i Oslo Gospel Choir.

– Etter det har vi sunget sammen i små og store grupper, sier gruppas musikalske leder og pianist Signe-Marie Filtvedt.

The Gospel Group har sunget sammen siden 2015.

The Gospel Group: Elin Skjennum, Espen Løken, Gunnhild Tvinnereim, Heidi Hetland, Henning Meling, Kjersti Dahl, Kristin Fredbo Gramstad, Marianne Bondevik, Kristine Akselsen, Elisabeth Ødegård Widmer.

Denne gang er det Verdis Requiem som skal fylle Teglen med musikalsk tyngde