Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Rita Eriksen kommer til Spikkestad 19. desember. De byr på julestemning når de kommer med Julenatt til Teglen.

Da fylles Spikkestad kirke- og kultursenter med vakre toner fra noen av landets ledende artister.

Konsertens eminente musikere er Trond Lien og Frøydis Grorud som vi kjenner fra NRKs Beat for beat, og gitaristen og multimusikeren Dag Vagle.

Dette er sjette året konserten Julenatt er ute på veiene i førjulstiden og første gang de besøker Spikkestad.

Både artister og musikere gleder seg stort til å presentere konserten for et nytt publikum.

– Vårt ønske å gi publikum den varme og gode julestemningen gjennom stemningsfull musikk i våre vakre kirkerom, sier Christian Ingebrigtsen.

Med Rita Eriksen på laget

Med hele fem soloalbum, flere album med duoen «Eriksen» og en lang rekke utgivelser sammen med andre ledende artister, er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen.

Rita Eriksen blir regnet som en av Norges fremste vokalister og hun har mottatt hele tre platinatrofeer for sine utgivelser.

Hun gikk helt til topps i den første utgaven av NRKs Stjernekamp og kan smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer».

 Det siste året har mange fått oppleve Rita i oppsetningen Vi elsker ABBA og i hennes konsert Songbird, hvor hun synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. 

Men nå er det Julenatt-turneen som står for tur, og Rita Eriksen gleder seg til en innholdsrik adventstid.

– Det blir en sann fornøyelse å dra på turné med denne gjengen, smiler hun.

Les også:

Vil la roen senke seg

Julenatt-konsertene skal være tro mot julens budskap og tradisjoner. De tre artistene kan fortelle at repertoaret består av kjente og kjære julesanger, men også annen vakker musikk får plass i konserten.

– Julesanger, julestemning og juleminner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Vi vil med konserten Julenatt gi publikum en pustepause i julestresset, slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

 

Samarbeid med Mercy Ships

– I år har vi valgt å arrangere Julenatt-konsertene i samarbeid med den ideelle organisasjonen Mercy Ships, sier Ims.

Mercy Ships driver verdens største sivile sykehusskip, «Africa Mercy». Organisasjonen gir gratis hjelp til enkeltmennesker som står bakerst i den globale helsekøen, og trener helsepersonell i landene skipet besøker.

På denne måten skaper Mercy Ships håp og framtid for mennesker som trenger begge deler.

Siden 1992 har Mercy Ships gitt spesialisert og gratis medisinsk hjelp, hovedsakelig i Vest-Afrika. I tillegg trener og utruster organisasjonen lokalt helsepersonell. Slik står landenes helsevesen bedre rustet når sykehusskipet drar videre til neste feltoppdrag.

Mannskapet består av 430 frivillige fra rundt 35 nasjoner. Halvparten av besetningen er medisinske fagfolk.

Den andre halvparten er mennesker fra alle yrkesgrupper som trengs for å drifte det flytende samfunnet som utgjør «Africa Mercy».

Litt om musikerne

Rita Eriksen har hele fem soloalbum, flere album med duoen «Eriksen» og en lang rekke utgivelser sammen med andre ledende artister på samvittigheten. Hun blir regnet som en av Norges fremste vokalister og har mottatt hele tre platinatrofeer for sine utgivelser.

Rita gikk helt til topps i den første utgaven av NRKs Stjernekamp og kunne smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer». Det siste året har mange fått oppleve Rita i oppsetningen Vi elsker ABBA og i hennes konsert Songbird, hvor hun synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. ​

Gaute Ormåsen startet sin sangkarriere da han kom på 2. plass i første utgaven av Idol. Han har gitt ut musikk både på norsk og engelsk og har solgt til gull og platina på flere av prosjektene. Gaute har blant annet deltatt i Melodi Grand Prix og turnert i norske kirker med sin egen salmekonsert Fra sjel til sjel.

Christian Ingebrigtsen har for lengst etablert seg som et av de mest suksessfulle og kjente navn innen norsk musikk, ikke minst gjennom popgruppen «A1». Han startet karrieren i 1996 på Paul McCartney's Liverpool Institute of Performing Arts, og har vært både låtskriver og produsent for en rekke andre artister, så vel som for seg selv. Hans solodebutalbum Take Back Yesterday solgte til platina i Norge.

Christian har mottatt Brit Award og blitt Spellemannpris-nominert for sitt arbeid. I 2006 ga Christian ut Frelsesarmeens juleplate, som solgte til gull. Som skuespiller har Christian blant annet hatt gjesterolle i den kritikerroste tv-serien The Young & Restless og rollen som Marius i Les Misérables på Oslo Nye.

Trond Lien (tangenter) er konsertens musikalske leder. Trond er for mange kjent som kapellmester i husbandet til NRK-programmet Beat for Beat. Han har medvirket i en rekke tv-produksjoner og konserter og har spilt med artister som Sissel Kyrkjebø, Secret Garden, Oslo Gospel Choir og Lionel Richie. Sammen med saksofonist Frøydis Grorud har han gitt ut albumet Fra hjerte til hjerte.

Frøydis Grorud (saksofoner og fløyte) er utdannet ved Agder Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Hun spiller blant annet i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro.

I mars 2009 kom hennes første soloalbum, Himmeldryss, en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer, og i 2012 ga hun ut albumet Melting Sound.

I 2014 kom hennes julealbum Stille som snø, og i 2015 kom Frøydis med hele tre album: Duften av Liv, Blåsang og Psalmfulness. Hun er fast saksofonist i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat.

Dag Vagle er musiker fra Stavanger. Han spiller en rekke forskjellige instrument, hovedsakelig strengeinstrument.

Han er vokalist, gitarist og komponist i rockebandet Helldorado og spiller bouzouki og fløyte i det irskinspirerte bandet The Tramps.

Han har også vært med på innspillinger med artister som Svein Tang Wa, Tønes, Stonefish Brigade og har spilt i The Harbour Folk Band. Han har i flere år spilt sammen med Rita Eriksen.