Gå til sidens hovedinnhold

Røyken Jazzforum lover forførende julejazz med Majken

Artikkelen er over 2 år gammel

– Lørdag møtes vi i Sekkefabrikken for å jazze jula inn, sier Steen-Vidar Larsen i Røyken Jazzforum. Det er tid for årets julejazz.

Først skal 30 år gamle Røyken Kammerkor, under sin dirigent Torild Høivang, by på et spenstig utdrag fra sin jubileumskonsert.

Kor og allsang

Med seg har de sitt faste komp: Alf Henrik Henriksen, piano, Rino Stefan Larsen, bass og Morten Jensen, trommer.

Det blir gjenhør med perler signert TOTO, The Beatles, Queen og Stevie Wonder.

Tradisjonen tro runder koret av sin avdeling med juleklassikeren «White Christmas», og inviterer publikum til å synge med, med den stemmen de har.

 

Livlig etter pausen

Deretter blir det en pause etterfulgt av livlige Majken Christiansen og hennes briljante musikere Frode Kjekstad, gitar, David Skinner, piano, Stig Hvalryg, bass og Torstein Ellingsen, trommer.

– Da blir det swingende vokaljazz og julestemning, sier Larsen.

Det blir revitalisert jazz i tradisjonen etter de store divaene.

– Majken tolker og formidler perler fra The American Songbook på en måte som vil fenge, fange og forføre oss, lover han.

Med mange talenter

Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har hun vært blant Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne.

Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb.

Siden 2001 har Majken bodd i Oslo. Hun er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre, og har turnert mye for Rikskonsertene.

– Hun er elegant, morsom og sensitiv, men også kraftfull som en «big fat mama», sier Larsen.

Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal, eller i en liten klubb.

 

Kommentarer til denne saken