Gå til sidens hovedinnhold

Aftensang i Røyken kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

– Midt i uken kan du få med deg en vakker opplevelse i Røyken kirke. Det er aftensang hver siste onsdag i måneden med Røyken Kirkekor, sier Johan Wallace.

Denne gangen består koret av håndplukkede profesjonelle sangere fra øverste hylle, og inngår som en del av Musikk i Slemmestad sin 10 år’s jubileumshøst. Blant sangerne er Tone Elisabeth Braaten og Nils Arne Helgerød. Kantorene i Røyken deltar, og sogneprest Rolf Erik Hanisch leder Aftensangen.

Musikken som blir framført er plukket fra ulike verdenshjørner og tradisjoner, men står godt sammen.

Magnificat & Nunc dimittis av den amerikanske komponisten Harold Friedell er ikke framført i Norge tidligere. Det er en mesterlig komposisjon over to av de nytestamentlige cantica; Marias lovsang, og Simeons lovsang. Beatitudes av den Estiske komponisten Arvo Pärt står også på programmet.

– Pärt er en av vår tids mest innflytelsesrike komponister, og har du ikke hørt musikken hans, er den vel verdt å lytte til, sier kantor Johan Wallace i Røyken.

Bidragsyterne

Sopran: Tone Braaten, Guro Lødemel. Alt: Silje Vatne Heggem, Anna-Karin Munkejord. Tenor: Nils Georg Haugland Nilsen, Øystein Stensheim. Bass: Jørgen Backer, Nils Arne Helgerød.

Kantorene i Slemmestad og Røyken: Annette Nordmo, og Johan Wallace spiller og dirigerer.

Liturg er sogneprest i Røyken, Rolf Erik Hanisch.

 

Kommentarer til denne saken