Gå til sidens hovedinnhold

Førjulskonsert med mål om å hjelpe andre

Artikkelen er over 2 år gammel

Seks sangglade ungdommer i 16-17-årsalderen jobber med å sette sammen en gratis førjulskonsert i Røyken kirke. – Det er gratis, men vårt håp er at publikum i stedet gir et bidrag til Kirkens Nødhjelp, sier de.

De seks målrettede sangglade ungdommene vil først og fremst skape en arena hvor de har et publikum å synge for.

Dernest ønsker de å yte noe for andre.

– Da er det jo supert å lage en konsert. Vi får synge, og forhåpentligvis klarer vi å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp, sier Halvor Tverdal.

I våres hadde den samme gjengen veldedighetskonsert i Slemmestad kirke.

– Da fikk vi inn rundt 5000 kroner totalt. Det er veldig bra, men vi vil gjerne ha fler publikummere denne gang, sier de.

Adventskonsert

Denne gang er det tradisjonelle julesanger som står på programmet.

Konserten arrangeres i etterkant av gudstjeneste i Røyken kirke på kvelden 9. desember.

– Først er det kveldsgudstjeneste, så holder vi konsert, sier Maria Kaland Hoff, og nevner spesielt «O helga natt» som er en av sangene hun skal synge.

At de holder konsert til inntekt for et veldedig formål forklarer de med at ønske om å synge for andre er større enn ønske om å tjene egne penger.

– Det er mer inspirerende å ha konsert til et godt formål, enn bare å ha konsert, sier de.

Musikkstudentene

Alle ungdommene går på videregående skole med musikk som sitt hovedområde.

Maria Kaland Hoff går på St. Hallvard videregående skole ved musikklinja. Hun har vært sangelev ved Kulturskolen i Røyken, og synger nå i Bragernes Kirkekor. Hun foretrekker klassisk sang.

Iselin Leine går også på St. Hallvard og har vært elev ved kulturskolen. Nå vier hun fritida til å skrive egen musikk og sangtekster. Hun har også mottatt Røyken kommunes Kulturstipend.

Alexander Flåten Sky fra Båtstø har også viet sin tid til musikken og spiller kanskje mer rock og pop enn de andre. El-gitar er hans favorittinstrument, som han også spiller på Kulturskolen.

Halvor Tverdal går også på St. Hallvard, og har sang som sin lidenskap. han fikk til og med synge solo i operaen tidligere i år. Han er også aktiv i Røyken teatergruppe og på kulturskolen.

 

Thilla Schroeter Skaug fra Spikkestad har valgt Akademiet som skole, og tar sangundervisning hos Muno i Drammen. Hun er aktiv i Røyken Teatergruppe, og liker kombinasjonen sang og teater.

Henrik Lauritzen fra Drammen går også på musikklinja ved St. Hallvard og det er forklaringen på at han har funnet tonen med gjengen fra Røyken.

Nikolai Aarøe Skjold er yngstemann i gjengen, men var forhindret fra å møte til øving.

– Vi får også god hjelp av Johan Wallace på piano og orgel, sier Halvard, og håper mange finner veien til Røyken kirke 9. desember.

– Konserten er åpen for alle. Det er gratis inngang, men vi håper de fleste vil bidra med kollekt, avslutter de.

 

Kommentarer til denne saken