Galleri Issa – KunstVekstSted på Dikemark i Asker har startet et nytt konsept de kaller Dikemarked.

Her er det kunst og håndverk som er i hovedsetet.

– Andre kan bygge videre på ideen og lage Dikemarked for blomster, grønnsaker, bøker eller hva det enn skulle være, sier Liv-Unni Hersvik, en av initiativtakerne til Dikemarked.

Målet er at det blir litt liv og røre og aktiviteter i dette flotte området.

På Dikemarked for kunst og håndverk er det mulig for lokale kunstnere å vise seg fram og selge egen kunst – og Røyken og Hurum er inkludert.

Lokale debutanter

Tre kunstnere fra Hurum og Røyken er med på markedet som går over totalt tre markedsdager – den siste er nå søndag 4. desember.

Gunvor Sofie Lesto fra Filtvet er en av de tre lokale.

Lesto har bakgrunn som grafisk designer. Hun startet å ta bilder våren 2016, og makrofotografering har blitt hennes store lidenskap.

– Jeg føler en barnslig glede av å fange disse små detaljene i naturen, som vi til vanlig ikke legger merke til. Jeg deler bildene mine på Facebook, Instagram, og på utstillinger. Målet mitt er å få andre til å bli mer oppmerksomme på hvor mye fint det er rundt oss. Vi må bare begynne å se mer på dem som å detaljene, sier Lesto.

Roger Hampton er arkitekt og fotograf med opprinnelse fra Nord Irland, men bosatt i Spikkestad de siste 15 årene. Hans fotoarbeid omfavner hovedsakelig landskap og arkitektur inklusive dronebilder og filmer. Hampton har vunnet konkurranser og blitt publisert i blant annet Tyskland.

Maler og kunsthåndverker Sølvi Sand Strømstad er også bosatt på Filtvet. I tillegg til å male bilder, lager hun håndverk med ull, søm, blomster og betong. Hun er ikke på søndagens marked.

Dikemark:

  • Dikemark sykehuset åpnet i 1905
  • Sykehuset legges nå ned og de fredede 100 år gamle bygningene skal bevares og utvikles til nye formål