Gå til sidens hovedinnhold

Hva gjør du i helgen? Her er oversikten over det som skjer

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er høstferie og ganske stille på arrangementsfronten, men likevel litt å ta seg til i helgen.

Interesserte kan ta en titt på arrangementsoversikten vår, men for å nevne noe:

Søndag 7. oktober vil Hurum kommunes frivillighetspris 2018 bli delt ut. Det skjer under arrangementet Rødseterpytten rundt på Fremadbanen, og det er ordfører Monica Vee Bratlie som skal stå for utdelingen.

I Holmsbustuene ønskes det velkommen til åpen vernissasje lørdag 6. oktober klokka 12. Mona Sundelius - oljemalerier, Merete Winger - tekstil, Torbjørn Tandberg - fotografier, William Hanson - treskulpturer.

Les også: Den skoleklassen som har høyest deltakerprosent i årets Rødseterpytten Rundt får 5000 kroner - så nå er det bare å melde se på

Møt kunstnerne

- Det blir lokal musikk og løvesaft med eplesmak, kunstnerintervjuer på direkten og mulighet for å slå av en prat med kunsterne på tomanshånd i etterkant. Salg rett fra sokkel og vegg, forteller gallerist Tiril b. Bjørkvold.

Kommende søndag formiddag i Hurum kirke blir det fokus på de forfulgte kristne som mange steder i verden lever under vanskelige forhold grunnet sin tro. Ingvar Isene fra Stefanus alliansen taler og informerer i gudstjenesten om organisasjonens arbeid i ulike land hvor menneskerettigheter krenkes og kristne forfølges. Isene reiser jevnlig på besøk til ulike verdensdeler hvor dette er aktuelt og møter kristne som har det vanskelig.

Stefanusalliansen ble startet i 1967 under navnet Misjon bak Jernteppet. Intensjonen var å hjelpe kristne i Øst-Europa og Sovjetunionen som hadde det svært vanskelig under kommunistperioden.

Kristne og andre religiøse minoriteter lider på grunn av diskriminering og forfølgelse mange steder, skriver kirken i en pressemelding til RHA.

Les også: Rødseterpytten rundt til søndag

Tjene deres røst

Aggressive islamistiske grupperinger styrker seg i flere områder. Forholdene i de tidligere sovjetstatene og i andre kommunistiske eller postkommunistiske land er heller ikke enkle; flere av dem har innført restriktive religionslover hvor alle religiøse minoriteter diskrimineres.

Stefanusalliansens hovedsikte er å arbeide for forfulgte og undertrykte ved å tjene som deres røst i det norske samfunn såvel som internasjonalt – samt være en kanal for norsk innsats under mottoet «Sammen for de forfulgte».

 

Kommentarer til denne saken