Potts dro fram bratsjen og spilte til den ble sur

SESONGAVSLUTNING: Trivelig stemning med bluesmusikk på tunet utenfor Håøya Naturverksted. ALLE FOTO: PER D. ZARING

SESONGAVSLUTNING: Trivelig stemning med bluesmusikk på tunet utenfor Håøya Naturverksted. ALLE FOTO: PER D. ZARING

Artikkelen er over 3 år gammel

Familien Haugen og hjelperne avrundet sommerens sesong på Håøya Naturverksted med grillfest.

DEL

Etter en lang og travel sesong bestemte Helge og Johannica Haugen seg for å invitere alle interesserte til en kveld med grillmat og musikk. På menyen sto kjekjøtt, ost og auberginer fra grillen, salat, spinatpai og bakt potet.

Sang og spill

På tunet utenfor verkstedet var det satt fram to langbord. På gressbakken ovenfor hadde de satt opp en lavvo med plass til 40 overnattingsgjester, men været var ganske vinglete og dempet interessen. Likevel var det 25–30 gjester der da vi ankom, og rundt 20 av disse holdt stand utover kvelden.

Alle som ville bidra med sang og musikk var velkomne til det, og fiolinbygger Peter Potts hadde tatt med seg en bratsj som han spilte noen stykker på før den ble sur. Etter hvert bidro flere med både sang, korsang og gitarspill.

Les også: - Skjenkebevillingssaken er altfor dårlig utredet

Trivelig stemning

Bluesmusikeren Ben Smith hadde tatt turen fra Wales, riktignok ikke bare for å spille her, men han og gitaren bidro til stor stemning i flere omganger.

Han spilte både blues, folksongs og andre lystige viser mens mørket senket seg og flammene fra bålpanna kastet et oransje skjær over dem som hygget seg rundt bordene.

De 15 melkegeitene som holder til rundt Naturverkstedet så vi ikke noe til, men de lå sikkert oppe i skogen og nøt musikken.

Etter hvert som selskapet ble mindre, mørket tettere og regndråpene mer merkbare flyttet de resterende innomhus.

Les også: En lysfest større enn noen gang

Celebert besøk

- Sommerens kulinariske høydepunkt kom for et par uker siden da vi fikk besøk fra Noma og Maaemo. Det at noen av verdens beste kokker finner ut at de skal reise til en øy i Oslofjorden for å spise lunsj hos en familie som driver en liten kafe tar vi som et signal på at vi gjør noe riktig. De fikk servert det samme som alle andre og det virket som de likte det, fortalte Johannica.

Restaurant Maaemo i Oslo har tre Michelin-stjerner. Noma i København har to, og har fire ganger fra 2010 blitt kåret til verdens beste restaurant av San Pellegrino Awards. Både sjefskokk René Redzepi og flere av kokkene fra Noma var med på turen til Håøya.

Les også: Begge klassene ble vunnet av far og sønn

- Beste sommeren hittil

De har gjort noen forsøk med fenalår og spekepølse av kasjmirgeit og bød på smaksprøver, og dette hadde så avgjort en rund, mild og god smak.

- Dette har vært den beste sommeren hittil, og for første gang har vi gått i pluss, sa Helge.

Nå er Håøya Naturverksted stengt for i år, og gjestene må bare smøre seg med tålmodighet til neste sommer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken