Gå til sidens hovedinnhold

Alt klart for nye båtopplevelser

Artikkelen er over 4 år gammel

For tredje år på rad blir det Hurum Trebåtfestival – fredag til søndag. Årets begivenhet er ingen trebåt, men når Christian Radich kommer inn fjorden mot Sætre havn er materialbruk uvesentlig.

Hurum Trebåtfestival 2017

– Det blir et flott skue med den store seilbåten ytterst på brygga hele helga, sier havnesjef Ann Kristin Hagby Røisland.

Sammen med et knippe lokale dugnadskrefter har hun, også som representant for Hurum Havner, ansvaret for årets trebåtfestival.

De har stått på døgnet rundt for å få alle detaljer på plass.

– Det er mye som må ordnes nå de siste dagene, men vi er i rute, forsikrer bidragsyter Eivind Støland.

Unntak fra regelen

– Trebåtfestivalen er en festival ene og alene for trebåter, men det er et unntak i år. Seilbåten Christian Radich. Den er 80 år i år og blir med på festen. Selv om vi får storfint besøk i år skal vi ikke miste fokuset. Det er trebåter som gjelder, forsikrer Støland.

Fredag kommer den ærverdige båten inn til Sætre med mange av festivalens gjester.

– Fellesrådet, ordførere og næringsrådene er med på turen. I tillegg har en rekke privatpersoner meldt seg, og vi blir minst 140 ombord, sier Støland fornøyd.

– Det blir en flott tur langs vår kommende felles kystlinje for alle som har meldt seg på turen, sier han.

Vel i havn fredag, skal de tre ordføreren høytidelig åpne festivalen klokka 18, etter at det er avfyrt en salutt, men området er tilgjengelig allerede fra klokka 14. Det er også regatta med klassiske trebåter før den offisielle åpningen.

Museumsbåten «M314 Alta» kommer også fredag, og skal ligge ved Dampskipsbrygga under festivalen.

På nordre pir

80-åringen Christian Radich ventes inn til Sætre i 16-tida, og skal ligge ytterst på nordre pis fram til søndag ettermiddag.

– Det skal skje mye ombord i båten i løpet helga, og den er åpen for omvisning. Den blir også hovedscene for kveldskonsertene, sier Røisland fornøyd.

Alle som løser billett til festivalområdet har adgang til båten og alle aktiviteter unntatt Piratskolen.

– Det er dessuten gratis adgang for alle under 18 år, takket være bidrag fra kommunen, sier Røisland.

På Piratskolen må det kjøpes egen billett for både små og store.

Strand og sjøliv

På stranda blir det aktiviteter i regi av Sætre skole fredag. De skal ha aktiviteter på stranda og i vannet.

– Det er åpent for alle å delta, sier Røisland.

Holmsbuværeingen Ragnar Blichfeldt Haug har plateslipp i disse dager og byr på ettermiddagskonsert i «strandbaren» både fredag og lørdag før kveldens konserter ombord i Christian Radich med Jack Rubinatchi som runder av den første festivaldagen rundt midnatt. Crazy Lizzard avslutter lørdagen.

På dagtid er det mye å ta seg til for barna med aktivitetscamp i regi av Sætre speidergruppe, teste padlebrett og Elias-båten kommer.

For dem som vil ha et mer kulturelt innslag er det utstilling i Malersvennenes hus med Agnes Volent, Trine Kolstad Vegem, Katharina Zahl Fagervik og Birgitt Askestad. Sætre gård byr også på utstilling i helga med Galleri Rødfjell i tillegg til veteranbil- og båtutstillinger, motevisning og annet.

Piratskolen har tre forestillinger både lørdag og søndag, men her er det påmelding.

Det er selvfølgelig en rekke seilinger og regattaer på vannet begge dager.

– Vil du være tilskuer på regattaene må du nok ut med egen båt, men det er et flott syn ved ut og innseiling, frister havnesjefen.

Strandfest

Lørdag ettermiddag er det Beachparty med Beat2fire i strandområdet.

Hurum og Røyken Storband spiller opp litt senere på lørdagen ved strandbaren.

Klokka 15 letter Christian Radich anker og markerer avslutningen på Trebåtfestival.

– Vi håper årets festival blir en like flott markering som foregående år. Det er viktig å bidra til å vise fram Hurum og at vi har en slik festival å by på, som innehar så stor kvalitet. Det skaper et fellesskap og noe vi kan være stolte av, sier havnesjef Ann Kristin Hagby Røisland i Hurum Havner.

Kommentarer til denne saken