Lørdag 16. september inviterer Hurum kommune til fagdag om frivillighet.

Arrangører er HomeStart, Familiekontakten Hurum og Hurum frivilligsentral.

– Dette blir en inspirasjonsdag for dem som allerede er frivillige og for dem som lurer på å bli det. Alle som er opptatt av frivillighet er invitert. Det er bare å melde seg på, sier Smedstad.

Ildsjeler

På programmet står foredrag med lokale frivillig som er aktive i Røde Kors, speider, FAU, idrett og kultur.

– To Hurum-ungdommer kommer og snakker om frivillighet fra sitt perspektiv. Nasjonalt kjente navn som har jobbet med frivillighet, er også invitert, og Odd Einar Dørum er blant dem, sier Smedstad.

Ordfører Monica Vee Bratlie åpner dagen. Leder for oppvekstutvalget Eva Høili, som også sitter i styret både hos Home-Start Familiekontakten Hurum og Hurum frivilligsentral bidrar med innlegg.

– Alle foredragsholdere er bedt om å snakke om egne erfaringer, men satt i sammenheng med oppgaver og utfordringer felles for frivilligheten, forklarer Smedstad, og legger til at det blir felles lunsj og en bolk med gruppearbeid og nettverksbygging, med tanke på at frivillige kan finne sammen, gi hverandre tips og knytte kontakter.

Kulturskolen bidrar også til en hyggelig dag. Elevene Emil og Ida skal synge og spille i løpet av dagen, og til slutt rundes dagen av med en halvtimes humørfylt konsert med Kari Svendsen.

– Fagdagen er gratis, men det er begrenset antall plasser, så for å være sikret må man melde seg på forhånd, sier Smedstad.

Les også:

Dialogmøte for lag og foreninger i Røyken, Hurum og Asker: Hurum møtte ikke opp

Lag og foreninger fra tre kommuner møtes i Slemmestad

Lene Conradi om nye Asker: – Vei og samferdsel er viktigst