Lørdag stilte han opp i Holmsbu i kompaniskap med Morten Husø på keyboard.
- Vi starter rolig opp og øker på etter hvert, sa Alnæs og gikk pent ut med en instrumental ballade.

Sjelden fugl

Alnæs fridde til publikum på fullsatte Privaten ved å synge "Holmsbu blues". Ikke at det var nødvendig, for han hadde dem i sin hule hånd fra første anslag.

Han beskrives som en "sjelden fugl" i norsk musikkliv, noe han vel beviste i Holmsbu. Med fast grep om gitaren og i sprudlende humør skrudde han opp stemningen, og huringene var ikke vanskelige å få med seg.

Allsang

Alnæs og Husø kjørte et variert repertoar som spente fra Lynni Treekrem til Kinks, og de hyllet den nedadgående sommeren med "Sunny afternoon".

Alnæs var som vanlig i særdeles godt humør, noe som selvfølgelig smittet over på publikum. Da han dro sin egen "Tahiti" sang de med av full hals, og Alnæs syntes nesten han måtte forklare sitt gode humør.

- E ha´kkje drukke altså, sa kristiansunderen før han introduserte nok en allsang.
- Nå kommer en sang med 38 kjente allsanger i seg, så nå får dere følge med, advarte han.
Men der greide ikke folket å henge med i svingene, så den måtte han ta alene.

Rocka finale

Mot slutten av konserten var tempoet ganske så friskt, og da "Everyone needs a friend" ljomet over anlegget med unisont refreng fra hele Privaten, var det nok få i Holmsbu som ikke skjønte hvem som var på besøk.

Blant de siste låtene de tok, var "Johnny B. Good" og "Little sister", så Alnæs er ikke blant dem som "roer´n sakte ned". Det var nesten så høyttalerne fortsatt vibrerte da han satte seg i bilen for å kjøre til neste spillejobb.

- Dette var kjempebra! Det er en flott plass, og det er hyggelig å være her. Og så er det så artig med en liten intimkonsert, for da kan vi ta den litt på "hælen" og legge opp programmet etter hvert. Da blir det alltid god stemning, sa Alnæs fra førersetet før han og Husø forsvant ut i natta.