Knallåpning for ROS-hytta

SESONGÅPNING: Til sammen var over 400 personer innom ROS-hytta i løpet av søndagen. Her er gjengen vi møtte i 15-tiden, sammen med hyttevertskapet bestående av blant annet Egel Holmquist, Rine Rud og Eva Norén Eriksen.

SESONGÅPNING: Til sammen var over 400 personer innom ROS-hytta i løpet av søndagen. Her er gjengen vi møtte i 15-tiden, sammen med hyttevertskapet bestående av blant annet Egel Holmquist, Rine Rud og Eva Norén Eriksen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mer enn 400 store og små turgåere fant veien til ROS-hytta, der vertskapet fristet med natursti, godteposer og gratis pølser. Sesongen er i gang og hytta holder åpent hver søndag framover.

DEL

Søndag åpnet ROS-hytta sesongen i sol og nydelig høstvær. Barnefamilier, hunder og par i alle aldre møtte opp på den populære turhytta i Kjekstadmarka, hvor det ble servert vafler, kaffe, brus og ikke minst gratis pølser for anledningen.

Over all forventning

– Vi var spente på hvor mange som ville ta turen opp i dag, men dette var mildt sagt over all forventning, smiler styremedlem Rine Rud i andelslaget for ROS-hytta.

Turen opp og ned ble av mange brukt til piknikstopp, sopp- og bærplukking.

Tom for startkort

I forbindelse med sesongåpningen hadde vertskapet invitert til natursti med 12 poster og spørsmål for å gjøre turen mer spennende for de minste.

De 150 startkortene forsvant etter den første halvtimen, så det ble i all hast kopiert fler.

– Spørsmålene var av den typen som ikke kan googles på telefonen, og alle barna som fullførte fikk «alt rett» og gratis godtepose, sier Rud og Eva Norén Eriksen, som stilte som frivillig vertskap på hytta.

Eriksen mener dagens utgave av natursti, men en liten belønning til alle, fungerer godt som en «gulrot» for barnefamiliene for å fullføre løypa og komme seg ut på tur.

Trenger vertskap

Rud og Eriksen synes det er svært gledelig å se at det er en ny generasjon hyttebrukere i marka nå, og håper at denne trenden vil fortsette.

Rud håper dessuten at noen av markabrukerne har lyst til å ta en helg som frivillig vertskap på hytta i løpet av sesongen.

– Det kreves ingen tilhørighet til ROS, kun at man er glad i friluftsliv og har lyst til å bli med på laget, understreker hun.

ROS-hyttas stab inviterer derfor friluftsinteresserte par, enkeltpersoner eller familier til å ta en dag eller helg på hytta som vertskap.

– Å være hyttevertskap passer perfekt for to familier eller tre par, som får overnatte og muligheten til å nyte natur og ro samtidig som man møter blide turfolk på dagtid, sier Rine Rud og leder for ROS-hytta, Egel Holmquist.

Artikkeltags