Gå til sidens hovedinnhold

– Det finnes andre måter å komme til Hellas på

Artikkelen er over 4 år gammel

For å friste feriehungre huringer og andre byr Filtvet Fyrs venner på foredrag med Ivar Papadopoulos Samuelsen ferd i robåt til Hellas.

– Julefeiringen er lagt bak oss, det nye året er ønsket velkommen og mange er sannsynligvis i gang med å planlegge årets sommerferie, tror Fred Nederhoed i Filtvet Fyrs venner.

– Hellas er favorittdestinasjonen for ganske mange nordmenn sies det. Flyene dit blir sikkert nokså tidlig fullbooket, men det finnes andre måter å komme til Hellas på. Tog for eksempel, eller man kan kjøre bil hele veien, eller – hvorfor ikke ro. I robåt, sier Nederhoed, og tenker på kommende foredrag på Filtvet Fyr.

Historisk tur

For litt over ti år siden gjorde Ivar Papadopoulos Samuelsen fra Vestby akkurat det, rodde fra Son i Oslofjorden til Pilion ved Egeerhavskysten i Hellas.

– Han kom fram temmelig nøyaktig ett år etter starten med – kan vi gjette – træler i hendene og velutviklede biceps, sier Nederhoed med et smil.

Møter med mennesker

Torsdag 19. januar kommer Samuelsen til Filtvet Fyr for å fortelle og vise bilder fra roturen.

– Han kommer til å fortelle om møter med mennesker underveis, om strabaser og utfordringer og dessuten om hva som får en godt voksen mann (han var 55 år da han la ut fra Son) til å begi seg ut på en slik tur, sier fyrvennen.

Filtvet Fyrs egen greske kokk, Thanassis Vryonis, vil sørge for litt gresk fingermat, gresk salat, tzaziki, ostepai og kjøttboller.

– Foredraget og maten burde være garanti for at dette blir en hyggelig gresk kveld på Filtvet Fyr som passer for reiselystne, eventyrlystne, hellasfrelste, Syden-turister, nysgjerrige og alle andre, unge som gamle, sier Nederhoed, og ønsker velkommen i strandkanten ved Oslofjorden.

Du finner flere arrangementer på rha.no/kalender

Kommentarer til denne saken