Nå er jakten på gode kandidater til Drømmestipendet i gang. Siste frist for å søke er 1. februar.

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner i form av Drømmestipendet 2018.

Nytt i år

I 2018 utdeles Drømmestipendet for 15. gang av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til utdelingen.

Stipendbeløpet økes fra 10 000 kroner til 15 000 kroner, og dermed er det altså hele 1,5 millioner kroner i potten de 100 stipendmottakerne skal dele.

I år kan også hver kommune nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til sju, og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune.

Det er rektor i kulturskolen som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. Siste frist for å sende inn søknad i Hurum kommune er 1. februar 2018. Du må være mellom 13 og 20 år for å søke.

Ta kontakt med rektor i Hurum kulturskole Ingeborg Ane Støen Lund om du vurderer å søke eller kjenner noen som bør søke.

Aldri vært gjevere

Aldri har det vært gjevere å motta et drømmestipend. Stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd forventer at det i år vil bli over et halvt tusen nominasjoner. Og det gjøres stas også på mange av de nominerte som ikke når helt fram til stipendmålet i 2018.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

For ungdom

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Mer informasjon om stipendordningen finner du på www.drommestipendet.no.

Tidligere stipendmottakere:

2004; Musiker Mikael Ørnfjord  fra Røyken

2006: Fiolinist Kaja Rogers fra Røyken

2008: Musiker Petter Hallaråker fra Røyken

2009: Pianist Thormod Rønning Kvam fra Røyken

2010: Danser Ida Rolstad fra Hurum og danser Sindre Christian Bjelland fra Røyken

2011: Pianist Ida Kristine Kure fra Røyken

2012: Fotograf Hanna Loddengaard Folkestad fra Hurum

2013: Pianist Anna Maria Volent fra Hurum

2014: Cellist Sophia Hugo fra Hurum og musikere Peter Wallumrød og Ole Skaug i Peter & 4Est fra Røyken

2015: Klarinettist Fredrik Klepper Eriksen fra Hurum

2017: Danser Elise Clason fra Hurum