I år lagde 850 barn og ungdom en stor sirkusforestilling for fem stappfulle hus i løpet av tre dager i Asker.

I mai hvert år viser Dansesonen-elevene hva de kan og hva de har lært av koreografier siden nyttår. Hvert år har forestillingen et nytt tema, og årets tema var sirkus.

Bildeserie

Sirkus med Dansesonen

 

– Det er jo en magisk verden og et perfekt utgangspunkt for et dynamisk danseshow, sier Tiril Andøl, daglig leder i Dansesonen.

Stemninger

Andøl forteller at elever og lærere selv utformer tema og koreografi for sirkusforestillingen. Bak hvert eneste dansenummer ligger beinhard trening. Sammen med profesjonell lyd og lys og fantasifulle kostymer skaper det flotte forestillinger som bringer frem både applaus og en og annen tåre i øyekroken på stolte foreldre og familiemedlemmer.

Ane Tveit (14) fra Midtbygda har danset i ti år.

– Å danse gir meg glede og energi, sier Ane.

Hun synes årets tema med sirkus var veldig bra.

– Showet ble variert og morsomt, helgen gikk så altfor fort. Nesten litt trist at det er over allerede, sier Ane.

– De yngste barna er seks år og for mange er det første gang de står på en stor og profesjonell scene, men de greier seg flott, synes Tiril Andøl.

Lang fartstid

Hun etablerte Dansesonen for elleve år siden, og har kunnet følge mange elever gjennom flere år. Hun er ikke i tvil om hva hun synes er viktigst.

– For meg personlig er det fantastisk givende å se de unge dansernes utvikling. Den naturlige kroppen, som kommer i alle former og fasonger, kan utrette utrolige ting med trening, disiplin og vilje. Det ser vi i dansestudio og på scenen hvert år. For mange blir dansen en viktig del av egen identitet, tror Tiril.

Talentutvikling

Sanna og Ane har hatt særlig glede av danseundervisningen. De er begge tatt opp i DanseFot som er et talentprogram for unge dansere i Akershus.

Det var kun 13 plasser i dette programmet og dansere fra hele fylket deltok på audition. -

– Jeg elsker å danse, for når jeg danser får jeg en helt unik gladfølelse i kroppen, sier Sanna fra Sætre.

Dansesonen har flere avdelinger i Røyken: Slemmestad, Bødalen, Midtbygda og Spikkestad.

LES OGSÅ:

Frydenlund har vunnet kommunestyrets skolebonus for 2016

Vegvesenet stenger bussholdeplassen ute

20 anmeldelser etter ruteknusing