Bøkene du ikke visste at fantens får du vite mer om på biblioteket

VIL AVANONYMISERE: Linda Solheim er en av tre bibliotekarer som ber inn til bokgilde på Slemmestad bibliotek for å gjøre anonyme bøker mer kjente for lånerne.

VIL AVANONYMISERE: Linda Solheim er en av tre bibliotekarer som ber inn til bokgilde på Slemmestad bibliotek for å gjøre anonyme bøker mer kjente for lånerne. Foto:

Ikke alle bøker på biblioteket får være med hjem til en leser like ofte som de mer kjente. Det vil en gruppe bibliotekarer fra Buskerud gjøre noe med, og inviterer til bokgilde på Slemmestad bibliotek.

DEL

Hvert år kommer det mer enn 20 000 bøker ut fra norske forlag. Noen hundre av disse titlene blir kjøpt inn av Norsk kulturråd og gitt videre til bibliotekene.

– Her på biblioteket får noen mange lesere og lange ventelister, mens andre lever en mer anonym tilværelse i bokhyllene. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier bibliotekar Linda Solheim ved Slemmestad bibliotek.

Fra anonym til kjent

Derfor har en gruppe bibliotekarer fra Buskerud laget til et bokgilde for deg på biblioteket i Slemmestad torsdag.

– Det kommer ut så mange bra bøker som vi gjerne skulle ha fått formidlet til lånerne våre. Det håper vi å få gjort gjennom dette bokgildet. Vi er tre bibliotekarer fra ulike bibliotek i Buskerud som har med oss hver vår bunke bøker, sier Solheim, som er en av formidlerne av bøker denne kvelden.

Prosa og annen litteratur

– Vi har lest ganske forskjellige typer bøker. Antti Kaukoranta fra Modum bibliotek har lest sakprosa, og har blant annet med boken til Terje Tvedt. Det var en ganske omdiskutert bok i fjor. Hun har også med flere andre bøker om politiske forhold. Elisabeth Bergstrøm fra Kongsberg bibliotek har lest en del skjønnlitteratur og i tillegg sakprosa, blant annet om polare strøk samt en bunke bøker som kom i forbindelse med 500-årsdagen for reformasjonen som var i fjor. Jeg har lest mest skjønnlitteratur, og gleder meg til å formidle de litt ukjente perlene fra hyllene i biblioteket, frister Solheim.

Du kan møte dem alle tre, og få deres bokanbefalinger i bokgilde i Slemmestad torsdag kveld.

Artikkeltags