I mange år har Nærsnes Kystlag arrangert en årlig kulturminnedag med alvor og skjemt ned i slippen på Promhavn. Så også i år.

– Vi ønsker alle interesserte, store og små, velkommen til en hyggelig kystkulturminnedag på slippen, sier Asgeir K. Svendsen i Nærsnes Kystlag, og ønsker velkommen for 17. året på rad.

Mye for barna

En rekke aktiviteter og opplevelser, alle med kyst og kystkultur som fellesnevner, står på programmet.

– Vi byr på gratis inngang og en rekke aktiviteter, flere av dem for barna. De kan ut å ro til roknappen eller bare ro, de kan spikke, veve og mye mer, lover Svendsen, og legger til at kystlaget samarbeider med Røyken Husflidslag i år også.

 

– Sammen med husflidslaget kan alle som vil prøve seg på en  monikavev, en kabylsk vev som er en enkel vev der ungene kan lage seg et lite bånd, samt demonstrasjon av spinning på rokk der ungene kan få prøve å spinne og karde litt ull, sier Svendsen begeistret.

For barna er akvariet med mange ulike arter svært så populært og lærerikt. Likeså å lage tau på mini-reperbane, spikking av båt i trygge omgivelser, spikring med skipsspiker, og prøve seg på båtklink.

Litt for de voksne

Av mindre småbarnsvennlige aktiviteter blir det demonstrasjon av livredning, og mulighet for kanopadling i samarbeid med Slemmestad-speiderne.

Søndag skal også en sjark bli sjøsatt på sliskeslippen.

– Det er en begivenhet i seg selv. Det blir sikkert anledning til å slå av en liten prat med en trebåtbygger og en seilmaker i arbeid også, sier Svendsen, og lover godlyd fra kystlagets stolthet – semidieselmotoren Wichmann (1958 type M).

For den som blir småsulten av all sjølufta finnes det som alltid vafler og kaffe å få kjøpt, eller kanskje litt røkt fisk, mens ungene får gratis saft.

Tjærebrenning og en smed i arbeid er andre aktiver verdt å få med seg på kystkulturminnedagen.

– Også i år arrangeres dagen med støtte fra Forbundet KYSTEN. Litt musikalsk underholdning blir det også, sier Svendsen.

Les også:

Boligbygging ved Propsenstranda

Grønnsaker fra Nærsnes

Golf for alle på Ramton