Akustisk bokstavrim

Slemmestad bibliotek inviterer til alfabet og strenger når Petter Schramm leser egne dikt med musikalsk hjelp av Roar Lindberg torsdag 17. februar.

Slemmestad bibliotek inviterer til alfabet og strenger når Petter Schramm leser egne dikt med musikalsk hjelp av Roar Lindberg torsdag 17. februar. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med alfabetet og strenger byr Petter Schramm og Roar Lindberg inn til et noe uvanlig møte mellom ord og toner i Slemmestad bibliotek.

DEL

Schramm og Lindberg er på mange måter et odde par, men har funnet tonen før i et improvisert stunt i slambassenget.

- Den gang tok vi det på sparket. Denne gangen har vi jobbet litt mer med innholdet i forkant, sier Lindberg, som til daglig er rektor ved kulturskolen i Røyken.
Schramm er for mange kjent som en virkelig ordspisser. En som skriver sterke betraktninger om hverdagslige temaer med rim og rytme.

Noe uforstand
 

- I biblioteket skal jeg lese egne dikt. Noe med rim og rytme, men det blir små innslag fra mine surrealistiske samlinger også, sier Schramm, og lover i så måte et innhold i «uforstand».

Uforstanden forklarer han med at selv ikke han finner noen klare svar og tydelige meninger i det surrealistiske ordbilde.
- Noen ganger skal du lytte uten å finne det rette svar, sier han med rusten avslepen vestlandstone, på riksmål.

Tolke stemninger
 

I, og mellom diktene kommer Lindbergs musikalske tolkninger av stemningen i Schramms ordkunst.

- Schramm har et fargerikt språk, og mange ord i sin makt. Det blir derfor en del improvisering underveis for å bygge opp stemningen, men jeg har også hentet fram en del 1500-talls musikk, og noe preget av regnskog, sier Lindberg, og slår an noen akkorder på gitaren.
Det gir løfter om en spennende forestilling.
- Vi kan vel love en musikalsk lyrisk aften, sier Lindberg.
Schramm hiver seg på og lover likevel små pauser for å slippe fram musikken også.
- Det blir en skrekkblandet fryd å lese til musikken, sier han og lover pålessede metaforer og en god del humor.
- Det blir spennende å slippe seg løs uten sikkerhetsnett. Vi vet ikke riktig hva vi begir oss ut på, sier Lindberg beskjedent.

Artikkeltags