Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmitte hos lokalt idrettslag

IL ROS har meldt på sine hjemmesider at all aktivitet er stanset denne uken etter at det har blitt oppdaget koronasmitte i klubben.

IL ROS skriver følgende på sine hjemmesider;

«IL ROS har en situasjon der personer har testet positivt for Korona.

Nærkontakter tester seg og er satt i karantene.

Styret i IL ROS og i ROS Arena har konkludert med stans i all aktivitet kommende uke (uke 44) for å være på den sikre siden.

Klubbhuset og IL ROS Arena er stengt for aktivitet inntil situasjonen er mer oversiktlig. Det samme gjelder IL ROS aktiviteter i andre haller».

Klubben skriver at de kommer tilbake med mer informasjon på sine nettsider etterhvert.

Turngruppa bekrefter tirsdag på sine nettsider at det er én av deres trenere som har blitt smittet av Korona. I tillegg bekrefter IL ROS det som står i pressemeldingen som ble lagt ut søndag.

«Siden (xxx. trener, red. anm.) har hovedansvaret for mange partier er det dessverre mange som påvirkes av dette. Det er umulig å vite akkurat hvem som har vært i fysisk kontakt med henne, så dermed er det mange som må i karantene.

Karantene gjelder alle som var på trening for gutter 1. klasse tirsdag 20. oktober, og alle som var på trening onsdag 21. oktober. Deltagere på disse partiene varsles også direkte. Karantene gjelder for barnet i 10 dager fra disse datoene, husstandsmedlemmer følger de generelle rådene for befolkningen. Informasjon om karanteneregler finner dere her

Det er fysisk kontakt eller mindre enn 2 meter avstand i 15 minutter som gjelder, og det at en smittet har vært i ROS Arena utløser ikke karantene eller andre tiltak for personer som har vært i hallen på andre steder eller treningspartier».

RHA har også vært i kontakt med rektor Joreid Halvorsen ved Spikkestad barneskole, der RHA vet at flere av elevene går.

– Jeg henviser videre til smittevernoverlegen, og så følger vi de rutinene som gjelder for karantene ved smitte. Elever som er i karantene vil få hjemmeundervisning.

Kommentarer til denne saken