Koronakrisen skaper dotrøbbel i Asker: - Et stort problem

STOPP: Ikke rart pumpene får problemer når våtservietter og annet søppel klumper seg slik.

STOPP: Ikke rart pumpene får problemer når våtservietter og annet søppel klumper seg slik. Foto:

Avløpsanleggene i Asker opplever nå store utfordringer med økt mengde våtservietter, filler og annet søppel i avløpsvannet.

DEL

Det klappes velfortjent for alle hverdagshelter som holder samfunnet i gang, og nå er det de som jobber med avløp som ber om litt hjelp på veien. De hadde nemlig satt stor pris på om alle var ekstra oppmerksomme på hva de putter i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontor-dager, skriver Asker kommune i en pressemelding.

– Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel som havner i do, er et stort problem for oss også til vanlig. Under dagens spesielle omstendigheter registrerer vi nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg, sier leder av Vann- og vannmiljø i Asker kommune, Kari Ekerholt.

Les også: Asker kommune lanserer NyBy: - Stadig flere vil trenge hjelp

Mye merarbeid

Dette gir avløpsanleggene i Asker store ekstrakostnader og mye merarbeid fordi søppelet stopper pumpene. Grunnet den krevende situasjonen vi nå er i, er avløpsanleggene ekstra sårbare for driftsproblemer.

– Vår jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet, og så må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta og fett og matrester i organisk avfall. Sammen skal vi løse også denne utfordringen. For budskapet er enkelt: Tiss, bæsj og dopapir er alt som skal i do, sier Ekerholt som for øvrig viser til nettstedet doguiden.no for mer informasjon.

Les også: Ekspertene: Så lang tid tar det før korona-marerittet er over

Artikkeltags