Regjeringen har gitt kommunene klarsignal til å tilby personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer en oppfriskningsdose koronavaksine.

I Asker gjelder tilbudet også personer i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom og gravide i 2. og 3. trimester.

Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine. Regjeringens beslutning baserer seg på anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI). Vaksinasjon er fremdeles en hjørnestein i regjeringens koronastrategi og beredskap, og Norge har nok tilgjengelig vaksine.

FHIs anbefaling er å ta oppfriskningsdosen når tilbudet kommer, uansett vaksinevariant.

- Vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig covid-19, men beskyttelsen avtar noe over tid, sier Kjell D. Sørli, smittevernoverlege i Asker kommune.

Grupper som kan være spesielt utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19 anbefales derfor nå en ny oppfriskningsdose.

- Vi er klare til å tilby disse gruppene en oppfriskningsdose nå, sier Margrethe S. Iversen, avdelingsleder ved Vaksinasjon og smittevern.

- Personer i gruppene som anbefales en ny oppfriskningsdose kan bestille time til vaksinasjon på kommunens nettsider eller via telefon. Vi har også tilbud om drop-in-vaksinering ved Vaksinasjon og smittevern i Lensmannslia og ved Teglen, Spikkestad kirke- og kultursenter i Spikkestad, sier hun.

I tillegg vaksineres det mot korona ved flere av kommunens apotek.