Gå til sidens hovedinnhold

KORONA: En fra Asker har testet positivt etter Hurtigruten-seilas: - Vi tester flere på nytt

Én passasjer om bord MS Roald Amundsen, hjemmehørende i Asker, har testet positivt på Covid-19.

Det melder Asker kommune i en pressemelding fredag kveld. Allerede fredag i forrige uke fikk Asker kommune informasjon fra Folkehelseinstituttet om at 25 askerbøringer var passasjerer på to av seilasene med Hurtigruten som er berørt av smitteutbrudd. Alle ble dermed kontaktet av kommunen og testet fortløpende. Alle testet negativt.

Testet på nytt

Fredag fikk kommunen imidlertid et positivt prøvesvar etter at en av passasjerene ble testet på nytt. Kommunen har varslet Folkehelseinstituttet.

- De opprinnelige svarresultatene var negative på alle passasjerer fra Asker som har vært om bord Hurtigruten. I dag testet imidlertid én av passasjerene positivt for Covid-19 etter at en ny test ble tatt torsdag, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Alle passasjerene om bord Hurtigruten har vært eller er fortsatt i ti dagers karantene.

Falsk negativ

- Vi jobber med smitteoppsporing og vurderer fortløpende om flere bør ta en ny test. Dette fordi en test som er tatt en til to dager etter smitteeksponering kan være falsk negativ, og man kan utvikle symptomer i hele karanteneperioden. Det er derfor svært viktig at nærkontakter som kan ha vært utsatt for koronasmitte og blir bedt om å være i karantene, overholder karantenereglene, sier Grepp.

Kommentarer til denne saken