Gå til sidens hovedinnhold

Utbygging i Slemmestad

Artikkelen er over 10 år gammel

I RHA 1/9-11 går Birger Blomkvist fra Røyken Arbeiderparti ut og påstår at det ikke er skjedd noe i Gamle Slemmestad de siste 8 årene ut over ett enkelt veilys hans selv har påvirket oppsettingen av. En slik påstand er jeg ikke enig i.

Del på Facebook

De siste 4 årene er det jobbet svært mye med den nye kommunedelplanen for Slemmestad, en plan som er helt avgjørende for at alle aktører skal komme videre med sine ambisjoner. Planen har skapt engasjement i Slemmestad og vekker i tillegg også stor interesse nasjonalt takket være et unikt samarbeid mellom kommunen og grunneierne. Grunneierne i Slemmestad har brukt store ressurser for å bidra til en omfattende plan. Sentral i dette ligger bl.a arbeidet med «Slemmestad 2020 - den levende kystbyen», et arbeid Slemmestad Brygge AS er drivkraften bak.

Etter at Røyken kommunes utviklingsselskap, Røyken Eiendomsutvikling AS, gikk inn som største aksjonær i Slemmestad Brygge AS for snart 2 år siden, er Sekkefabrikken oppgradert til et flott og funksjonelt kulturhus for hele Røyken, et kulturhus brukere og gjester roser. Det er investert over 4 millioner kroner alene i denne oppgraderingen. I skrivende stund pågår også en oppgradering av torget, et spleiselag mellom kommunen og Slemmestad Brygge på ca 1 million kroner. Kommunen har også besluttet å oppgradere og trafikksikre Boligveien for et betydelig beløp, noe som har direkte betydning for Gamle Slemmestad Sentrum. I tillegg vil det bli brukt penger på å ruste opp parken ned mot sjøen.

Det store løftet i Gamle Slemmestad vil dog ikke kunne starte før etter at kommunedelplanen er godkjent av politikerne, noe som skal skje nå i høst.

Hva et enkelt, men sikkert nødvendig, veilys koster har undertegnede ikke sjekket, men det er åpenbart at det har skjedd, og skjer, mye mer i Slemmestad enn det Blomkvist gir uttrykk for.

Erling Nilsen, Kommunestyrerepresentant (H), Styreformann, Slemmestad Brygge AS

Kommentarer til denne saken