Jeg bor i Bødalen. Og er svært glad for at jeg ikke jobber i Oslo!

Men det hender jeg vil ta meg en bytur. Det er blitt ganske så komplisert etter at Brakar begynte å betjene strekningen Midtbygda-Slemmestad.

Forleden skulle jeg ta Ruter-buss fra Oslo, kl. 20:04, til Bødalen. Den skulle korrespondere med Brakar-buss fra Slemmestad. Det sto i Rute-rappen. Men Ruter-bussen var forsinket (som vanlig), og Brakar-bussen var gått for tre minutter siden.

Det betød at jeg hadde tre valg; vente på neste Brakar-buss (den skulle komme om to timer), gå hjem (slitsomt med dårlig kne), eller ta taxi. Jeg valgte det siste.
Jeg skrev om hendelsen til Brakar. Som svarer: «Vi takker for henvendelsen og beklager det inntrufne. Da vi ikke har arbeidsgiveransvar for sjåførene vil vi ta dette videre med transportøren.

Men Ruter-bussen var forsinket (som vanlig), og Brakar-bussen var gått for tre minutter siden.

For ordens skyld vil vi opplyse om at bussene kun venter inntil 5 minutter ved korrespondanse».
Men Brakar-bussen hadde ikke ventet fem minutter, da hadde jeg rukket den. Så jeg sendte kopi av drosjeregningen til Brakar. Som foreløpig ikke har svart.

Det er viktig å drive research. Så jeg bestemte meg for å kontakte Ruter. Etter å ha observert at akkurat idet Brakar-buss 84 fra Midtbygda kjørte inn på holdeplassen ved Slemmestad skole, svingte Ruter-buss 251 ut!

Ruter svarer: «På generelt grunnlag kan vi si at det ikke er lagt opp til korrespondanse mellom Brakars og Ruters linje. … Ved korrespondanse skal bussen vente inntil fem minutter etter oppsatt rutetid på avganger som kommer for sent».

Et forvirrende svar, spør du meg. Da er Brakars svar enklere å forstå. Men kanskje mener de to selskapene det samme: At selv om det ikke er lagt opp til korrespondanse, er det en slags form for korrespondanse likevel?

Følelsen av å ha flyttet til Molboland er sterk! Vi som bor på strekningen Midtbygda-Slemmestad kunne før 18. august sette oss på en Ruter-buss og rolig bli sittende dersom vi skulle i retning Oslo. Nå må vi alltid bytte buss. Og bare håpe at det kommer en buss!

Gro Kvittingen