Høstet erfaringer i ungdoms-OL

PRESTERTE: Leif Torbjørn Næsvold gjorde en flott figur da han debuterte i Ungdoms-OL.

PRESTERTE: Leif Torbjørn Næsvold gjorde en flott figur da han debuterte i Ungdoms-OL.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Leif Torbjørn Næsvold er tilbake i Norge etter begivenhetsrike dager i Liechtenstein og Mellom-Europa.

DEL

Debuten i Ungdoms-OL ble akkurat så innholdsrik som han hadde håpet på.

Både sportslig og sosialt ble Ungdoms-OL den opplevelsen jeg hadde forventninger om at det skulle bli. Eneste skår i gleden var at det ikke ble noen lagkonkurranse på oss. To av fire i den norske troppen var syk den dagen lagkonkurransen ble avviklet. Dermed ble det vanskelig å stille lag. Men jeg fikk med meg to individuelle konkurranser og er fornøyd med det. Den erfaringen jeg høstet kan bli god å ha i framtidige mesterskap, sa Leif Torbjørn.

Ambisjoner

16-åringen legger ikke skjul på at han har ambisjoner i vår gamle paradegren. Bødalingen har hatt en fin utviklingskurve etter at han for et halvår siden begynte på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. Størst framgang har den lokale førsteårsjunioren hatt i langrennssporet. Det går betydelig fortere nå enn det gjorde på samme tidspunkt i fjor. Den midterste av Næsvold-brødrene er ikke eldre enn at han kan få med seg et Ungdoms-OL til.

I 2016 skal det være Ungdoms-OL på Lillehammer. Det er bare en norsk kombinertutøver som blir tatt ut til det arrangementet. Nåløyet for å komme med vil derfor være trangt. Leif Torbjørn innser at han skal prestere veldig bra i uttakingsrennene for å ha mulighet til å være med der. Men han skal jobbe hardt for at Bødalen blir representert i det prestisjefylte arrangementet som kommer til å samle ungdommer fra hele verden. Næsvold tror det blir like vanskelig å kvalifisere seg for Ungdoms-OL som et eventuelt junior-VM neste vinter.

Godt fornøyd

– Jeg er godt fornøyd med uttellingen og plasseringen på den korteste distansen. Det ble ellevteplass etter et bra hopp og langrenn. Mest oppløftende var det at jeg ikke var mange sekundene opp til sjetteplass. Jeg holdt på å ta igjen den gruppa som kjempet om sjetteplassen. Det var også tett bak meg ettersom det tidsmessig var lite som skilte han som ble nummer seks og 15. Fullt så fornøyd var jeg ikke med 21.-plassen på normalprogrammet, sa han.

Junior-NM

Leif Torbjørn Næsvold vender nå blikket mot junior-NM og de norgescuprennene som er igjen. Han var gjennom en sykdomsperiode rett før avreise til Liechtenstein. Det førte til at den lokale førstegangsdeltakeren ikke var så godt forberedt som ønskelig.

Artikkeltags